Ennakkoluuloista

Tuli tässä mieleen mietiskellä vähän elämää lyhyesti. Aiheena ennakkoluulot. Tässä tapauksessa bodaus/fitnessmaailma ja sen mukana tuoma ulkonäkö, huomiota herättävät elämäntavat ja yleinen olemus. Poljin juuri ammattikorkeakoululle ja taas joku elämäänsä kyllästyny pappa alkoi suoraan huutelemaan kadun toisella puolella kun kuljin pyörällä ohi.

Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun aikoinaan salihommia aloitellessa tuli vielä baarissa käytyä. Monesti iltaa viettässä baarissa heiluu näitä öykkäreitä, jotka tahallaan haluavat haastaa riittää yleensä ihan olemattomista asioista. Tähän yleensä riittää se, että saatat olla pikkusen lihaksikkaampi ja tai isompi kuin muut. Tämä riittää joillain miehillä tuomaan jonkinlaisen kännissäoletidioottijahaastatriitaa-asenteen esille hyvin tehokkaasti. Mistä tommonen ajatus edes tulee, että haluaa hakata syyttä suotta jonkun toisen?

Ja mä en tiedä mistä niitä helvetin nyrkkeilyn maailmanmestareita sattuu juuri silloin paikalle uhoamaan kun meno on parhaillaan. Muistan ku kerran oltii Vantaalla baarissa, niin joku jäbä oli oikeasti jonkinlainen kovan luokan nyrkkeilijä ja voittanutkin jotain. Sillä oli messissä toinen oman elämänsä sankari, joka sillä toimi siipimiehenä. Päätti heti ensitöikseen tulla sitten uhoamaan samaan pöytään, että iskee mut kanveesiin alle aikayksikön. Hauskaa? Sillon ei. Nyt kovin.

Tulos oli tietenkin se, että baareilusta lähti kokonaan ilo siitä syystä, että aina sai olla pelko perseessä, että joku tulee haastamaan riitaa. Siinä vaiheessa kun on itse asennoitunut pitämään hauskaa ja hauskanpito muuttuu peloksi, niin hommasta menee maku.

Muutama hauska tapaus muistuu kanssa mieleen. Yksi laitapuolen kulkija päätti kerran purkaa omaa pahaan oloaan muhun. Matkustin Helsingissä bussilla kohti kotiin ja Arabianrannan kohdilla pummi istuu bussin penkillä ja näkee mut istumassa bussissa. Pam. Heti tappajavaisto iskee pummille päälle. Äkkiä juoksujalkaa bussin etuovesta sisään ja uhoamaan. Katoin, että mitä se siinä mouruaa, mutta hoksasin sen huomasin puoleen väliä bussia mulle. “Tuu vittu tänne ulos tappelee. Et uskalla! Ei jätkästä jää kuin muisto vain”. Sitte bussikuski hääs sen tiehensä. Tähän tilanteeseen riittävä syy oli se, että istuin vain bussissa.

Toinen tilanne oli Kuusankoskella, kun olin sukulaista menossa vastaan, niin eräs toinen jäbä huutelee tien toisella puolella. Tuli äkkiä kiireen vilkkaa mua vastaan ja taas alkaa se uhoaminen. “Tiedätkö mitä? Et oo nyt menossa minnekään. Tiedätsä mikä tää on (osoittaa kättäään)? Tällä sä tiput maahan alle aikayksikön. Et kerkee mitää tehdä ku tiput. Sanoin rauhallisesti, että ei mulla ole aikaa jäädä tähän tappelee ihan turhanpäiväsistä asioista. Turhaa energiankulutusta se on vaan. Lähdin tilanteesta ja jäi perään huutelemaan.

Nykyisen salin omistaja jolla on erilaista itsepuolustuskokemusta jopa niin paljon, että kuuluu suomen huippukouluttajiin sanoi, että erehdyppä kerran liian provosoiva taistelulajipaita päällä yöelämään niin turpaansaanti on taattu. Tai ainakin jonkinlainen taistelutilanne. Aika helppoa on siis aiheuttaa uhkaavia tilanteita pelkän teepaidan voimin.Ite ainakin yritän välttää kaikkea tappelua ja uhkaavaa tilannetta jos sen voi vaan jollain keinolla estää. Kyllä mun kunnia antaa lähteä tilanteesta pois jos joku haistattelee. Se jos teet itse ensimmäisen liikkeen niin se vasta on hyökkäys. Jonka olet ite aloittanut. Sanat ovat vain sanoja. Ei niistä pidä liikaa provosoitua. Se on täysin eri asia sitten jos päälle käydään.

Toinen on tää ruokailuhomma. Syödään paljon ja yritetään puputtaa terveellistä safkaa. Se herättää tietenkin huomiota. Jopa niin paljon, että siitä yleisissä ruokaloissa ja työilmapiireissä herää AINA jonkinlainen keskustelu, missä isompi ryhmä yrittää vetää omalle tasolleen, koska kokee jonkinlaista kateutta/epätasa-arvoa tai jotain muuta.

Se, että tuot maitorahkas ruokalaan jälkkäriks, pakkaat omaat eväät töihin/kouluun/jonnekin muualle on riittävä syy pieneen tai suureen vittuiluun ja naljailuun. Siitä jopa riittää niin paljon puhuttavaa, että sitä voidaan päivitellä omissa porukoissa sen jälkeen kun asiasta on ensin vittuiltu kyseistä asiaa harrastavalle. Se, että vedät pitsaa töissä on normaalia, mutta se että syöt normaalia kotiruokaa on vittuilun aihe. Hienoa.

Itse (ja moni muukin) kun syön kouluruokalassa yleensä halvalla vielä kun opiskelija olen niin siellä saa luonnollisestikin juoda maitoa ja piimää niin paljon kun huvittaa ja yleensä otankin koko rahalla (2,6€) safkaa ja jopa 4 lasia juotavaa. Tästä seuraa yleensä hassun hauska ilmiö jolloin puoli ruokalaa tuijottaa mun tarjotinta ja päät kääntyilevät. Sen jälkeen alkaa kummallinen supina, sormien osoittelu ja keskustelu ulkopuolisten ryhmien kesken.

Tästä syystä ymmärrän, että moni haluaa tehdä asiat hyvin, mutta kuitenkin näkymättömissä ja pois tuomitsevista ja arvostelevista katseista. Osaa taas ei voisi varmasti vähempää kiinnostaa, kuka sanoo mitäkin. Se on ainakin totta, että jos näytät huomiota herättävältä ja teet huomiota herättäviä asioita, niin varmasti sattuu ja tapahtuu. Se on varmaa.

Kettu kuittaa. Over.

Comments

 • Word. Hyvä kirjoitus! Hyviä reenejä!

  Guije09/26/2012
 • Tosi hyvää tekstiä ja varsinki toi et työpaikoilla ja yleisillä paikoilla alkaa vittuilu kun menee niiden omien ruokien kanssa pöytään. Sama oli mulla mun työpaikalla, vittuiltiin melkei aina ku söin omia ruokiani. Muut veti siä joka päivä hesee ja pizzaa ja tuli näyttelee niitä mun naaman eteen, tosi lapsellista käytöstä mua jopa 20 vuotta vanhemmilta ihmisiltä. Ne luuli et mun tekis mieli syödä sellasta roskaa 😀 Ihmiset ei vaan tajua miten huonosti ne voi..

  pauliina09/26/2012
 • Mahtava kirjotus! Harvinaisen tuttujuttu, niin töissä kuin koulussa saa kyllä ihan tarpeeksi kuittia tästä tyylistä. Ja varokkin hörppimästä protskuja sheikkeristä yleisellä paikkalla niin varmaa on että kommentit on luokkaa “Tuokin vetää noita hormooneita tuolta pullosta ja on niin kova äijä!!1!11!” 😀

  jannev09/27/2012
 • Juu parempi tehdä noi ruokahommat jossain muualla kuin missä tietää, että saa kuittia vähän liikaa. Nimimerkillä erotellut kananmunanvalkuaisiavessassatupperwareastiaanja juonutneykköselläalas. 😀 Protskutkin saa tiukan paikan tullen vaikka mustaan energiajuomapulloon laiteltua, niin sulautuu isompaankin joukkoon ku hauki rantaan.

  vitamiini09/28/2012

Vastaa