Selkäsauna

Kunnon ryskäystä selälle! Tuli tehtyä paljon kulmasoutuja ja tuli niitä sarjojakin muutama. Loppusarjoissa tekniikka oli aika repivä ja aikalailla sinnepäin, mutta silti homma ei näyttäny kyykyltä, maastavedolta tai olankohautuksilta.

Jos treenivuosia on takana jo sen verran, että selän hermotus on suurempaa kuin aloittelijalla, niin välillä kannattaa tehdäkin rumasti, jotta se rauta liikkuu vähän räväkämmin. Ja vaikka se liike olis lievää cheattaamista, niin sekin pitää hallita ja jännitys pitää osata pitää siltikin oikeilla lihaksilla. Mutta se, mikä on toisen ruma tekniikka on toisen siisti tekniikka ja päinvastoin. Jos se toimii, niin sitä kannattaa toistaa kunnes toisin käy. Selkään saa helposti tosi hyvän tuntuman todella pienillä painoilla, mutta jos aina supersiististi vääntää niin painot jää yllättävän pieneksi. Siksi kannattaa jatkuvasti vaihdella tyylejä suoritustekniikoissa, jotta ei aina tekis samalla kaavalla.

Välillä kun runttaa rumasti niin huomaakin, että paikat ottaa vastaan ihan erilaista ärsykettä ja kauan kadoksissa olleet lihaskivutkin palaavat. Ei siinä, ettäkö lihaskipu olis mikään ehdoton indikaattori, mutta jos aina tekee esim. 2 kilolla vipareita nätisti niin tuskin olkapäillä on sen kummosempaa tarvetta kasvaa. Kaikki tämä siis jos tavoitteena on lihaskasvu.

Ja jos lajina on jonkin sortin kropanrakennus niin ketään ei loppuen lopuksi hirveästi kiinnosta kuinka paljon sitä rautaa liikkuu missäkin liikkeessä. Monesti se ego voi olla suuri este oikealla kehitykselle. Harvempi sitä yksittäisten saliliikkeiden perusteella voittaa kisoja siellä salilla.

Kuinka paljon omia blogejaan täällä oikein voi mainostaa? Puolet porukasta on siirtyny jonnekin muualle heitreenaanhelvetinkovaa.comiin, mutta joka päivä tulee uutta mainostusta blogspotin puolelle.

Selkä ja hauikset

Kulmasoutu tk: 9×10-6 50-130kg
T-kulmasoutu A-kahvalla: 7×10-6 50-110kg
Rintatuettu soutu edestä yk: 4×12-6 40-100kg +pt
Olankohautukset kp: 4×18-9 40kg
Ylätalja leveällä myötäotteella: 4×12-4 60-90kg
Ylätalja kapealla H-kahvalla: 2 tsarjaa 12-15 90-65-50kg

Hauiskääntö taljassa suora tk kapea: 4×18-7 35-50kg
Hauiskääntö kp vt: 2 rpsarjaa 15-20 11kg
Hauiskääntö hammer kp ya: 2 rpsarjaa 15-20 12,5kg
Hauiskääntö kp kesk. polveen: 1 rpasrja 12-15 11kg +pt

2h salia
40min kävelyä ja pyöräilyä

Kovaa settiä Yatesin urasta ja kaikesta aiheeseen liittyvästä: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fNqR-Ifj7xQ

Comments

 • Samaa mieltä että selkää kannattaa välillä repiä pienellä huijauksella. Oon kuitenkin huomannut että vatsalihaksilla on tosi iso merkitys selkätreeneissä, jos niitä osaa jännittää oikealla tavalla tai jos osaa käyttää vyötä kunnolla niin mahan kautta saa selkään paljon kovemman aktivaation. Kyseessä on joku hermostollinen mekanismi joka ohittaa mind-muscle konnektion kokonaan. Esim. maastavetoa kun teen niin yritän aina keskittyä pelkästään vatsalihaksiin.

  karstakeuhko01/23/2013
 • Joo huomattu. Vyön käyttö kulmasouduissa tuo aika paljon kiloja lisää tankoon kun vatsaa pullistaa sitä vasten jne. Oon ottanu vyön pois käytöstä kevyissä sarjoissa, mutta raskaisiin loppusarjoihin laitan sit vyön. Riippuu tietenkin kuinka jyrkällä kulmalla soutelee, että mikä se todellinen vastus ja liikerata on. Yrittää sen keskikropan pitää kuitenkin suorana, ettei ukko luikertele kuin mato siinä tangon kanssa. 😀

  vitamiini01/23/2013
 • “Välillä kun runttaa rumasti niin huomaakin, että paikat ottaa vastaan ihan erilaista ärsykettä ja kauan kadoksissa olleet lihaskivutkin palaavat.”
  Totta. Itse olen todennut sen, että vaikka runttaamalla tuntuma ei olekaan paras ja liikkeen aikana on saattanut miettiä, millä lihaksilla liikettä oikein tekeekään, niin seuraavana päivänä selässä on ollut sellainen lihasarkuus, ettei ole tarvinnut paljon miettiä, onko sillä mitään tehnyt. Pitääkin taas vaihteeksi runttailla, kiitos muistutuksesta!

  henna01/25/2013
 • Kumpikin parempi. Siistin ja kovan cheattaamisen välilläkin on julmetusti eri tyylejä tehdä sarja.

  vitamiini02/03/2013

Vastaa