Back To The Future

Tän aamunen tavote oli vetää kulmasoutua tangolla 150 kilolla suht siistillä tekniikalla ja muuten takoa suht lyhyitä sarjoja. Kyllä se rauta liikkui, mutta jos olis pitäny DorianYatesmaisilla opeilla kyetä pysäyttämään tanko kesken liikettä mihin tahansa kohtaan, niin olis jääny tekemättä.

Tämä oppihan vissiin pohjaa siihen tietoon, että lihas on vahvimmillaan liikkeen negatiivisessa vaiheessa, toiseksi vahvin on staattinen pito ja heikoin näistä on positiivinen vaihe. Jos tankoa/kahvaa/laitetta ei kyetä enää hallitsemaan lihaksilla, niin liikkeessä on käytössä liike-energiaa ja kiihtyvyyttä. Tämän huomaa vaikka siitä, että monessa liikkeessä failuren jälkeen kaverin avustuksella pystytään jarruttamaan liikkeen negatiivista osuutta vaikka kuinka tai pitämään tankoa paikallaan, mutta positiivista vaihetta ei välttämättä saada edes tehtyä.

Toi rintatuettu vipuvarsisoutu yhdellä kädellä on kyllä yks parhaimmista eristävistä liikkeistä selälle. Menee just eikä melkein latseille. Hauikset jäi tällä kertaa tekemättä, mutta ei kai maailma siihen kaadu. Jos sitä lauantaina kömpis salille seuraavan kerran ja huomenna ottais koko päivän lepoa.

Luettavaa: 6 Techniques to Boost Training Intensity

Selkä

Kulmasoutu tk mo: 5×6 60-150kg
T-kulmasoutu H-kahvalla: 4×6 60-120kg
Rintatuettu soutu yk vipuvarsikoneessa: 3×6 60-100kg
Ylätalja vastaotteella z-tk: 4×10-8 60-90kg
Ylätalja V-kahvalla: 2 tsarjaa 12-15 90-80-65kg

45min salia
~1,5 kävelyä ja pyöräilyä

Vastaa