Jalat ja purnausta

Eilen aamul suhahdin salille ja sieltä juna-asemalle. Tässä välissä vedin turvalleni jäisillä teillä ja komeessa kaaressa sarvien yli maahan. Siinä vitut ja perkeleet lenteli kun oli naama loskassa. Eturatas pyörästä vääntyi ja ketjut pomppi koko aika pois paikaltaan. 5 kertaa jaksoin laittaa ne paikalleen hirveässä kiireessä keskellä kaupunkia pyörä ylösalasin, mutta sitte luovutin ja potkin jaloilla vauhtia potkupyörämäisin elkein aina asemalle asti. Oli siinä seuraajilla huumoria tarjolla ku täysvarustuksessa sätkivä musta lumikarhu eteni hitaasti, mutta varmasti!

Just ku vasta viime viikonloppuna sain takakumin pyörästä paskaksi, niin jo eilen odotti pienoinen yllätys ettei vaan liian helpolla pääsis. Työpäivän jälkeen meinasin lähteä polkemaan himaan, mutta vitut kun takarengas oli taas puhki!  Tänää annoin vasaran avulla pyörälle isän kädestä, niin johan alkaa taas kulkea. Kuitenkin huomenna varmaan räjähtää heti kun pitäis jonnekin lähteä.

Asiasta toisen. Tän päivän jalkatreenissä oli teemana tehdä asiat kropalle niin vittumaisesti kuin pystyy. Ja yritin pitää homman tiukasti etureisillä suurissa liikkeissä. Hitaita toistoja, hitaita negatiivisia, staattisia pitoja, toistoja kuolleista ja pakkotoistoja. Siitä kroppa kiittikin hack- ja smithkyykyssä. Reisiä alkoi mukavasti polttelemaan hyvissä ajoin ja jossain vaiheessa niistä lähti kokonaan tunto, kun tarpeeks jaksoi jurnuttaa. Parissa vikassa smith-sarjassa tähdet lenteli silmissä, käsistäkin lähti tunto ja tajuntakin oli siinä ja siinä pysyykö tässä maailmassa. Vaikka painoa ei ollut maksimissaan smithissä toi 90 kiloa, niin se tuntuu siinä vaiheessa tuhannelta kilolta kun liiketta hidastetaan tarkoituksella reilusti etureisillä ja toistoja tehdään suht paljon. Toki siinä oli reiskaojennukset etuväsyttävinä ja prässit tokana smithiä ennen, jotka vaati nekin veronsa. Lopulta tanko jäikin pohjaan.

Jalat oli jatkuvalla jännityksellä niin lähellä failurea koko ajan, että annoin yläasennossa pienet levot, jotta jaksaa rypistää koko ajan toistoja putkeen ilman feilua. Loppuen lopuksi hyvinhän se meni. Normaalisti ei tuu tommosia oireita muutaku sillon kun kroppaa pusketaan äärirajoille jollain tapaa. Siitä se sitten ilmottelee, että nyt ei olla oikein mukavuusalueella ja ilmaantuu kaikkea jännää.

Jos halutaan lisää lihasmassaa, niin valtaosa lihasrepeymistä tapahtuu liikkeen negatiivisessä osuudessa, joten siihen kannattaa aina kiinnittää huomiota. Jopa enemmän huomiota kuin positiiviseen vaiheeseen. Harva kuitenkaan näin tekee, koska jos liikkeitä tekee hitailla negatiivisillä niin yleensä niistä seuraavat mukavat poltteet ja kivut ovat aina läsnä. Samoin voi helposti tulla huono olokin jos ei ole tottunut jatkuvaan poltteeseen ja kipuun.

Huonoa oloa en oo itelleni saanu koskaan aikaan vaikka oon vetäny vaikka millasia kidutussettejä itekseni ja muiden ihmisten avustuksella/kanssa. Selkeesti se vielä odottaa kokijaansa. Ainoastaan sillon jos on syöny huonosti tai syöny liikaa juuri ennen salia niin oksennus on ehkä tullu. Tai jos palkkarin on tykittäny ykkösellä huiviin niin sokerit on piikannu sen verran lujasti ylös, että sitä on oksenneltu pitkin pusikoita välillä.

Yritän nyt kokeilla välillä tota vajaan liikeradan kyykkäämistä. Tuntuu, että menee hieman enemmän etureisille kun menee vaan hieman vaaterin alle eikä pohkeet takareisiin kiinni. Katsotaan onko tällä mitään vaikutusta mihinkään. Hackit kuitenkin niin syvään kun pystyy.

Nyt on hyvä vetää loppupäivä lepoa vaakatasossa koska jalat on ihan hyytelöä.

Jalat

Reidenojennukset 2 jalkaa: 5×12 60-110kg +k s
Jalkaprässi kapea: 6×12 140-300kg +k hn
Smith-kyykky kapea: 5×12-10 50-90kg +k hn f
Hack-kyykky kapea: 4×10 60-120kg +hn k

Sjmv tk: 5-6×8 70-150kg
Reidenkoukistukset istuen: 2 rpsarjaa 12-15 100kg +2 rpsarjaa 15-20 70kg +hn k s

Pohkeet seisten: 5×8 60-100kg
Pohkeet istuen: 3×8 55-90kg +1 tsarja 15-20 100-85-70-55-40kg +k ht pt n

2h salia
1,5h kävelyä ja pyöräilyä

Lisää motivaatiojalkakuvia. Ei näitä omia kinttuja jaksa rääkätä ku bodiluostarisa vuos toisensa jälkeen jos ei oo mitään tavotetta. 😀

Vastaa