Jalkajumppaa

Tänä aamuna päädyin työpaikan minisalille vetämään aamujumppaa jalkojen parissa. Kovin oli tunnelma katossa ku yksin sai olla ja huutaa tyhjälle tilalle. Tunnin verran otin pumppaamisrääkkiä reisille kovalla tahdilla. Normikyykkyä kympin korotuksin ylöspäin ja kympin toistoilla suht nopeella tahdilla aina niin kauan kunnes tuntuu ette se kymppikää tule enää ylös vaan alkaa hyytymään ihan totaalisesti.

En oo pitkää aikaa tehny vaakaprässiä, eikä sen pitäis olla sen kummosempi ku normaaliprässi, mutta ai jumalauta mikä polte huus etureisissä. En tiedä johtuuko se siitä, että veri pumppautuu jalkoihin paremmin vaakatasossa ku yläviistoon.

Mitään hifilaitteita tuolla ei oo, mutta kaikki perushommat löytyy. Painopakat Davidin vanhoissa laitteissa ovat puolitettu ja loppuu monessa laitteessa jalkojen osalta kesken verrattuna keskustan saliin, mutta teen sitte hitaammin, yhdellä jalalla tai pitempää sarjaa ettei liian helpoksi mene.

Jatkossa kun tuolla jalkoja teen niin pitää alkaa puuhastelemaan enempi etu- ja takakyykkyä nykyisen laitehomoilun sijasta. Kyykyt aina niin syvälle, että pohkeet menee takareisiin kiinni. Niissä painot tuskin tulee loppumaan, koska normi levypainoja siellä on 200 kiloon jos kukaan muu ei niitä sillä hetkellä tartte. Mutta eikös se niin mene, että ei ne painot vaan miten se lihas liikkuu. Eikä tommosella nopeen tahdin jumpalla paljoa painoja tarvittakaan. Noh. Heikot ne selittelee.

Jalat

Reidenojennukset: 5-6×10 60-100kg
Kyykky: 8×10 50-120kg
Jalkaprässi vaaka: 7-8×10 100-150kg

Reidenkoukistukset istuen: 5×20-9 70-100kg
Sjmv tk: 5-6×10 50-110kg
Selänojennus/hyväähuomentahässäkkä: 4×10 op +stopeilla

1h salia
2h kävelyä

Vastaa