Sik äs a matöfaka

Ja näinhän se puoli yli vuotta kestäny terveysputki katkeskin ku kamelin selkä ja eilen kurkku alkoi olla käheä jo herätessä ja siitä seuras sitten iltaa kohti alkava kurkkukipu, nokan tukkeutuminen ja lämmön nousu. Pari päivää kerkesin ottaa lepoa niin jo se yllätti. Joka paikkaa vaivaa särky ja heikkous. Syynä on todennäköisesti yöllä auki ollut ikkuna. Oon tän päivän nyt oksentanu limaa kurkusta, koska se jotenkin vittumaisestä iskeytyy kurkkuun eikä lähe pois ku kakomalla joka auheittaa oksennusrefleksejä. Koko aika väsyttää ja tanssin päikkäreillä liskojenkin kanssa.

No ei anneta tän häiritä. Mikäs sen parempaa viettää näitä vapaapäiviä ku palella ja maata sängyn pohjalla. Päivän kova ja intohimoinen tavote oli käydä tossa lähikaupassa, ettei vaan tarvi ravata merta pidemmälle ja kuntoilla parin kilsan päähän toiseen kauppaa.

Päätä huippas, heikotti tuli ja muutenkin päässä tuntuu ku unessa olis ollu. Sen verran utopistinen on olo. Vähän ku liikahtaa edes kävellen jonnekin niin kylmä hiki rupee pukkamaan. Näillä näkymin vanhan kaavan mukaan vedän tiukkaa eristäytymistä neljän seinän sisään ja otan sänkylepoa noin viikon verran. En halua kokea niitä antibiooteilla hoidettavia tulehduksia joka paikassa jos kiusallaan härnää kroppaansa vielä väkisin ku joku pikkunen pöpö jo jyllää. Sekin kun voi kasvaa ihan vitunmoisen ahdistavaksi tulehdustaudiksi.

Viime vuoden puolella tuli koettua jännä kuumetila talven korvilla. Makasin illalla ja yöllä monen peiton alla, mutta silti tuntu, että ku Siperian hangilla olis palellu. Samalla kuitenkin kroppa hehku selvästi tulikuumana samalla ku tuntu, että jäätyy ja hikoilu oli jotain aivan mahdotonta. Pakkotärinöitä pukkas ja olo ku olis hypotermiassa ollu. Sekin kun on tullu koettua aikanaan. Sitä en tiedä johtuko toi ylirasitukseta vai normaalista sairastumisesta. Oikealla lääkityksellä ja levolla siitäkin selvittiin.

Saliharrastuksen alkoaikoina tuli vielä vedettyä treeniä pienessä flunssassakin, mutta se tapa loppu vuosia sitten. Huomasin, että ei se kannata ottaa riskiä sairastua suurempaan pöpöön yllyttämällä kroppaa ja treenitehot flunssassa/muissa oireissa on kuitenkin ihan olemattomat. Silti tunnustan omaavani ongelmia sen suhteen, että kun vähänkään tulee olot normaaliksi sairastumisen jälkeen, niin hetihän sitä ollaan takas salilla heilumassa.

No mutta summa summarum: Kaikki liikunta on siis tällä hetkellä ehdottomasti vedettävä nollaan lukuunottamatta pakollista lähikauppaan kävelyä, jotta saa kuitenkin ravintoa. Katotaa käykö seinät pieniksi.

Keep on pumpin’. Over and out.

Vastaa