Jalkoja

Vielä kerran pojat! Kolmas päivä salia putkeen ja huomenna olis tarkotus ottaa lepoa. Missään ei saa niin hienoja itsensäylitysfiiliksiä kuin jalkatreenissä.

Tänää testasin kuminauhavirityksiä jalkaprässissä ja ai jai kun otti niin maukkaasti reisiin. Vikassa sumoprässisarjassa alko olemaan mehut sen verran lopussa, että piti jännittää linkoaako kuminauhat koko kelkan suuhun sieltä yläasennosta kun jalat tärisee ja säikeet vipeltää reiden sivuilla Ei oo pitkään aikaan tuntunu noin hyvänpahalta pääkopassa kun vikassa prässisarjassa. Tähdet lenteli vaan silmissä ja olojakin haki.

Noi kumilenkit olennaisesti muutti vastuskäyrää niin, että kovin vastus oli kelkan yläasennossa ja kevenee alaspäintultaessa. Ilmeisesti vastus kasvaa lineaarisesti tiettyyn pisteeseen asti, josta vastus sitten kasvaa todella jyrkästi. Elikkä suomeks sama: se vika puristus/ojennus käy mukavasti etureisiin. Kiloja ne tuo arviolta 20-100 kiloa kun kummatkin on käytössä. Aion ottaa jatkossakin vaihtelun vuoksi noita kuminauhavirityksiä käyttöön eri liikkeissä.

Jossain määrin vetelin suhteellisen vajaille liikeradoilla ja koitin ottaa takareidet pois duunista. Siinä vaiheessa kun etureidet on hyytyneet niin tekee todella tiukkaa pitää kelkkaa ylhäällä jatkuvan jännityksen takia. Semmosta kaikkien vihaavaa nylkytystähän se homma oli, mutta kun treenas itekseen niin ei tarvinu kärsiä muiden tuomitsevista katseista. Toisaalta mitäpä mä tässä enempiä perusteita tai selityksiä tarviin näille jalkajutuille yhtään keneltäkään jos homma toimii koko ajan ja oikeaa ärsykettä tulee. Jalat on jo nyt 5 tuntia treenin jälkeen ihan tulessa.

Fillarointi on niin kauan talven yli tauolla kunnes alkaa olee asfaltit kunnossa. Menee niin virittelyiksi tuon pukeutumisen suhteen näillä pakkaskeleillä, ettei välillä hermo meinaa riittää kaiken tavaran roudaamiseen paikasta toiseen kun koko aika pitää olla puhdasta ja kuivaa vaatetta mukana kaiken muun vaate-ja ruokakaman ohella. Keväällä olis sitten tarkotus aloittaa fillarointikausi ja alkaa parantaa hapenottoa. Syksyyn asti samaa rallia. Ellei sitten tapahdu jonkinasteista burnauttia. Saa nähdä.

Jalat

Reidenkoukistukset istuen: 5×12 60-100kg
Sjmv kp: 5×12 26,5-40kg

Reidenojennukset: 6×12 50-100kg
Jalkaprässi: 6×12 135-315kg +kuminauhat x2
Smith-kyykky kapea: 5×12 40-120kg
Jalkaprässi sumo: 6×12 195-355kg +kuminauhat x2

+kävelyt

Ja jälleen hyvää settiä Evanilta:

Being a Bodybuilder #5: You Against Them

Vastaa