Jalat

Jalkoja runtaten kovalla runnulla! Nousin hackin painoissa 40 kilon hyppäyksillä ylöspäin sen normaalin 20 kilon sijasta ja johan alkoi paukkua ennätyssarjoja sitten hetkeen. Viikonlopun otan puntista taukoa ja vetelen pelkkää fillarointia. On sen verran pitkät päivät töissä ettei kykene. Tai kykenee, mutta ei jaksa. Tai siis kyllä jaksaa mutta en näe paljon järkeä kokonaisuuden kannalta tehdä fyysisesti raskasta päivää kellon ympäri, jonka päälle huiskastaan vielä parit pyörälenkit ja salit. Pari päivää vielä tätä herkkua ja sitten parin viikon loma! Katellaan maanantaina sitte uusilla voimilla salitouhuja.

Versa Grippsit kotiutu! Ihan koko ajan en tykkää käyttää remmejä, koska on hyvä omata kohtuullisesti myös otevoimaa. Jos aina nakittaa ittensä vetoremmeihin, niin ei forkuilla ole syytä enää pitää yllä otevoimaakaan. Pitele siinä sitte 50 kiloa alataljassa ilman remmejä kun ote lipsuu ku mummo jäällä. Iteltäki otevoimat alkaa loppua ja forkut olemaan aika tönkköäsuolattuja pumpissa jos vetoliikkeitä tulee paljon, sarjat on pitkiä ja tahti on kova. Homma kuitenkin vaatii jatkuvaa pitkäaikaista puristamista lyhyellä levolla. Katsotaan miten siis toimii.

Jalat

Reidenojennukset: 6×10 50-130kg
Jalkaprässi leveä: 6×8 155-355kg +2x vastuskumit
Hack-kyykky leveä: 5×6 90-210kg
Sjmv smith: 5×6 60-160kg
Reidenkoukistukset istuen: 5×8 60-140kg
Jalkaprässi kapea: 6×6 155-355kg +2x vastuskumit

+kävelyt

Comments

 • ei kannata huolestua. mulla on ainakin otevoimat kasvanu vaikka käytän versoja usein. samaan aikaan selkä on kasvanu vielä paljon enemmän mitä se ois kasvanut ilman. hyvänä nyrkkisääntönä kannattaa pitää sitä, että käyttää niitä vaan sillon kun on pakko. jonain päivinä huomaa että forkut on ihan muusina ja puristaminen ei onnistu niin sillon voi käyttää huoletta, sit seuraavalla kerralla huomaa et forkut on palautunu hyvin niin ei oo pakko käyttää välttis ollenkaan. jos käyttää suunnilleen joka toisella kerralla niin saa isompia romuja liikkumaan ilman grippejä kun jos ois forkut joka kerta ihan tukossa.

  karstakeuhko01/03/2014
 • Itellä oli ihan paskat otevoimat, mutta kun alko maastavetoilemaan niin kappas kuppaa nekin kasvoi ja pysyy vähän raskaampikin rauta näpeissä. Ainut vaan, että tosiaan noussa souduissa jossain vaiheessa se ote meinaa livetä maksimiraudoilla soudellessa. Sen takia hyväks havaittu systeemi on se, että kun painot kuitenkin nousee ylöspäin sarja sarjalta niin vetää ilman remmejä niin pitkään kunnes ote alkaa lipsua ja sitten ottaa lisävoimat käyttöön. 😉

  Tietty sitä tuntumaa saa selkään ihan toisella tavalla millä painoilla tahansa remmien kanssa.

  vitamiini01/04/2014
 • Forkkujen maksimivoima riippuu myös otteesta. Itsellä ei oo mave myötäotteella kasvanut yhtään vuoden aikana mut alatalja hammer otteella ja kp kulmasoutu on kehittyny niin että pystyy vetään pidempiä sarjoja ennenkun ote failaa ja samaan aikaan forkut on kasvanu. Jos tavotteena on bodaus (paksut forkut) niin kannattaa treenata enemmän voimakestävyyttä kuin maksimivoimaa. Isoilla romuilla vaikka käyttäis versagrippejä niin joutuu silti puristaan ihan täysillä. Tietysti myös merkitystä on sillä millainen kahva on käytössä, jos on sopivan paksuinen kahva hyvilla karhennuksilla ja mankku käytössä niin sillä pääsee jo aika pitkälle ilmankin grippejä.

  karstakeuhko01/04/2014
 • Toki juu ristiotteella ja sormilukolla saa vieläkin enemmän ku myötiksellä. Riippuu tosiaan tangostakin ja kuinka paksu se on. Joissain vanhoissa tangoissa ei oo enää edes karhennusta niin ote on sileässä tangossa suhteellisen luikas. Helsingissä eräällä salilla oli jotain kiinalaisia sekundatankoja, joissa oli niin liukkaat laakerit, ettei niitä saanu pysymään näpeissä oikein millään. 😀 Hyvä ku penkkiä teki niin kädet täris ku haavan lehdet. Sama se on jos alataljaa vetää suoralla lyhkäsellä tangolla niin laakerointi rullaa sen verran hyvin, että vaikia on pitää näpeissä jollain 150 kilolla.

  vitamiini01/04/2014

Vastaa