1.9.2014

Älä oleta mitään. Ole valmis kaikkeen.

Aika monta kertaa on tullu noottia tosta mun ihmisen kokosesta selkälaukusta, jossa liikkuu kaikki päivittäinen tarvittava tavara. Lähinnä semmoisia kommenttejä, että laukun kantaminen on turhaa energianhukkaa, olenko mä tekemässä muuttoa ja se on muutenkin hölmöä touhua ja naureskelun arvoista. Samoin jengi on myös porukassa naljaillut asialle. Tätä nykyää kestänkin suht paljon erinäköistä vittuilua monen asian tiimoilta.

Päivän safkat, treenikamat, vaihtovaatteet jopa pariinkin kertaan, pesuvälineet, työvaatteita, vapaa-ajan vaatteita. Safkat ei siirry duunipaikalle itsestään teleportin avulla ja jos treenataan niin ei voi syömättäkään olla. Ja jos treenataan paljon, niin syödäänkin paljon ja silloin sitä ruokaakin on jätesäkillinen joka päivä tuhottavaksi. Ei ole käytännön järkeä murjoa kroppaa päivästä toiseen salilla ja jättää ravinto puolitiehen.

Jos päivässä sattuu olemaan vaikka neljä eri liikuntasessiota, niin aina on sopivat vaihtovaatteet mukana. Vaatteiden kuivatus likomäristä rutikuivaksi harvoin onnistuu muutamissa tunneissa, puhumattakaan kuolemanhajusta, joka jo kerran hikoilluista vaatteista lähtee. Märkiä vaatteita harvoin uskaltaa pitää ulkoilmassa vilustumisen takia.

Kaikki on etukäteen mietitty ja suunniteltu. Missä liikutaan ja minne mennään. Joidenkin mielestä se saattaa olla ajanhukkaa kantaa vaatteita tai eväitä messissä, mutta oon todennu ton jo monen vuoden kokemuksella, että kun on jatkuvassa valmiudessa kaikkien tavaroiden kera myös eri kaupunkien välillä, niin sillä työllä vaan kummasti välttää huomattavasti kuljettuja kilometrejä ja turhaa päänvaivaa. Ei tarvitse erikseen porata himaan vaihtamaan kaikkea. Varsinkin kun liikkuu monen eri salin välillä saman päivän aikana, on jatkuvassa liikkeessä ja ruuat menee nassuun vaihtelevissa ympäristöissä. Ei tarvitse erikseen hakea mitään vaan kaikki on aina mukana. Ei tarvitse todeta, että ei joku taas puuttuu ja toinenkin asia unohtui eipä voi tehdä tätä tai tota. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Do… or do not. There is no try.

Monella auton omistavalla on vaikea käsittää asiaa jos tavarat kulkevat jatkuvasti takakontissa ja homma menee helpoimman kautta. Nyt helposti ajattelee, että miksei menisi helpoimman kautta. Siksi, koska uskon, että se kehittää. Ei tarvitse valittaa, että homma ei toimi. Ei tarvitse valittaa ettei kehity, kun kaikki mitattavat mittarit kertoo totuutta. Voi vaan lyödä kovempia ennätyksiä ja antaa kehityksen viedä. En aio muuttaa mitään näissä metodeissa, niin kauan kun homma toimii.

Itse ajattelen tän niin, että kaikki se työ on välttämätöntä, jotta pääsee tavoitteeseen b on tehtävä ensin asioita a. Jos en tekisi asioita näin, niin homma olisi kaikkea muuta kuin täysillä tekemistä. Ja sen kyllä tietää, mitä tuloksia saa puolteholla tehtyjen asioiden suhteen. Huonoja. Huonoja tuloksia seuraa yleensä laskeva motiovaatio ja laskeva motivaatio johtaa huonoon kehitykseen. Enempi duunia; enemmän tuloksia. Tasaisen varmaa puurtamista vain eteenpäin niin ei se hirveästi voi metsään mennä.

En sano olevani mikään ukko ylijumala, joka tietää kaikesta kaiken, mutta en myöskään aio kuunnella “parempia neuvoja” ihmisiltä, joista selkeästi huomaan, että homma ei toimi ja he päästävät itsensä liian helpolla. Varsinkin jos vielä valittaa omaa kehittymättömyyttään avoimesti. Ei ole mitään syytä kehittyä minkään asian suhteen, jos ei kohtaa jatkuvasti uusia haasteita. Enkä aio verrata itseäni muihin, koska jos vertaa itseään minkään mittariasteikkojen terävimpään kärkeen, niin kunto on aina yhtä susipaska eikä ikinä tunnu saavuttavan mitään. Omat lähtökohdat ja välietapit vain merkitsevät. Tapoja tehdä asiat on loputtomasti, mutta ite ajattelin tehdä asiat näin.

Aamulla otin pienen nopean 20 minuutin käsitreeni ja illalla töiden jälkeen tykitin jalkoja. Syyskuun ekat treenit on nyt korkattu!

Ojentajat ja hauikset

Dippi: 4×15-8 op
Kapea penkki: 4×15-8 50-80kg
Pushdown suora tk: 4×15-8

Hauiskääntö kp vt: 4×15-8 12,5kg
Hauiskääntö suora tk: 4×15-8 20kg
Hauiskääntö hammer kp ya: 4×15-8 12,5kg
Hauiskääntö yk kp kesk.: 1 rpsarja 15-20 6kg

Päivän toinen treenisessio meni jalkojen parissa. Veli oli messissä joten sarjat tehtiin vuorotahtiin. Toinen teki ja toinen huilas sen, mitä sarjan tekeminen kesti toisella. Tunnin sisään kaikki putkeen. Soijaa pukkas.

Jalat

Reidenojennukset: 4×10 50-120kg
Jalkaprässi kapea: 4×10 195-315kg +pt
Hack-kyykky: 4×10 70-155kg +pt

Reidenkoukistukset istuen: 4×10-12 50-100kg +pt n
Sjmv tk: 4×10 26,5-40kg

Pohkeet seisten: 4×10 50-100kg
Pohkeet prässissä: 4×10 155-275kg

+kävelyt ja pyöräilyt

Dimmu Borgir – Puritania

Vastaa