4.10.2014

Mulla ku on töissä aikaa naputella konetta, nukkua, ihmetellä ja mietiskellä kaikenlaisia asioita, niin tulipa mietittyä semmoista asiaa kuin arvo. Asioilla on rahallista arvoa ja tunnearvoa. Vuos sitten kahvipöytäkeskustelussa nopeasti tuli esille ulkomaiden matkojen hinnat. Niistä saatiin äkkiä keskusteluun, kuinka ne ovat kalliita.

Tietyt rahalliset asiat maksavat x määrän euroja ja jos ne meinaa saada, niin ei se auta kuin maksaa, sillä tuskin ne tulevaisuudessa tulevat ainakaan halpenemaan.  Toista se oli ennen kun asiat maksoivat vaan murto-osan nykyisistä hinnoista. Matkat maksaa, autot maksaa, liikkuminen paikasta toiseen maksaa, harrastukset maksaa ja melkein kaikki maksaa. Voi ostaa ja maksaa tai olla ostamatta ja “säästää”. Simppeliä. Voi tehdä tai olla tekemättä. Ilmaisiakin asioita toki on. Ne eivät vaan yleensä ole niin hauskoja. Mutta ennenhän kaikkea sai puolet halvemmalla? Toki, mutta nyt on nyt ja ajat muuttuvat ja hinnat niiden mukana. Kaikki kallistuu. Tuliko yllätyksenä?

Monesti asiat ovat maksettavissa eikä kyse oli edes varallisuudesta, mutta henkilö itse on määrittänyt niille oman arvoasteikkonsa mukaan jonkun arvon ja prioriteetin kulutuslistassa ja miettii sen mukaan onko se kannattavaa ja onko se sijoitettava rahan arvoinen. Joku voi vaikka sanoa, että matka on kallis eikä pysty lähtemään matkalle (vaikka hänellä olisi varaa), mutta vastaavasti ostaa heti sen jälkeen omakotitalon tai jonkun muun monta kertaa kalliimman asian. Aina se raha jonnekin kuluu kuitenkin. Johonkin muuhun jos ei tähän.

Huomaan itsekin motivoivani itseäni niin, että kun tekee eri asioita, niin niistä seuraa aina jotain. Tai jos vaikkapa töissä jostain maksetaan tietyn verran, niin sillä saan jotain mitä itse haluan. Yritän aina keksiä jonkun syyn ja tarkoituksen miksi teen jotain, koska ilman pätevää syytä jonkun hankalan homman tekeminen vie hommasta ilon ja homma käy nopeasti vastenmieliseksi. Sitä helposti painaa pitkää päivää duunissa, jos voi vaihtaa sen jälkeen “kärsimyksen” pois vaikkapa viikoksi palmujen alle rentoutumiseen tai uuteen fillariin. Mutta se on selkeää tyhmyyttä jos käydä kituuttaa töitä hullun lailla ja sitten haaskaa ne johonkin ihan jonninjoutavaan, jolla ei edes tee mitään.

Eihän tässä salihommassakkaan olis mitään järkeä, jos ei olis mitään syytä tehdä. Ei sitä ihan huvin vuoksi raahaa harvasen päivä ittiään kidutettavaksi. Samojen asioiden toistaminen päivästä toiseen on kuitenkin aika puuduttavaa, jos siinä ei ole mitään selkeää targettia.

Ja sitten on asioita, joita ei vaan voi mitata rahassa eikä niitä edes rahalla saa. 😉 Kaikella on hintansa.

Ja niin en mä oikeasti enää edes treenaa. Musta on tullut vaan satusetä. Jotenkin ei vaan jaksa valistaa lisäravinteista, ravinnosta, vitamiineista tai kaikesta semmoisesta superfitneksestä, kun kaikki on jo kuitenkin kirjoitettu jokaikiseen blogiin miljoonaan kertaan, eikä se tieto sama tarjoa kuitenkaan mitään uutta auringon alla kellekään. Google on keksitty.

Kevyen pikajumpan huiskasin ruokkiksella. Nää kolmen pitkän sarjan pumpat tuntuu aluks todella hyviltä. Jää mukavan vajaaksi painojen puolesta, mutta tuntuma on loistava. Lopuksi supereroottinen jumppa-asu:

Rinta, olkapäät ja ojentajat

Flyesit r-taljassa: 3×19-13 20-30kg
Vinopenkki kp: 3×19-13 20-25kg
Tasapenkki tk: 3×19-13 40-70kg
Vinopenkkiflyesit r-taljassa: 3×19-13 20-25kg

Viparit sivuille kp: 3×19-13 3-5kg
Viparit taakse kp: 3×19-13 3-5kg
Pystypunnerrus kp: 3×19-13 12,5-17,5kg

Dippi penkillä: 3×17-11 op
Kapea etunojapunnerrus penkkiä vasten: 3×17-11 op
Pushdown suora tk alaviistoon: 3×19-15

35min

+kävelyt ja pyöräilyt


Safkat:

1. Aminohappoja
2. Heraa
3. 4-viljan puuroa, maitoa, banaania, kalkkunaleikettä, kananmunia, raejuustoa
4. 4-viljan puuroa, maitoa, banaania, kalkkunaleikettä, kananmunia, raejuustoa
5. 4-viljan puuroa, maitoa, banaania, kalkkunaleikettä, kananmunia, raejuustoa
6. 4-viljan puuroa, maitoa, banaania, kalkkunaleikettä, raejuustoa
7. Aminohappoja
8. Kananfileesuikaleita, tummaa makaronia, omenaa, kurkkua, tomaattia
9. Kananfileesuikaleita, tummaa makaronia, omenaa, kurkkua, tomaattia
10. Kaseiinia

Hyvän pätkän pojat vääntäny. Pisteet siitä:

Forever Hungry – Mika Nyyssölä

Vastaa