2.2.2015

Takaisin elävien kirjoihin! Viikonloppu meni mukavissa merkeissä kylpylässä kelluessa tuolla Tallinnan suunnalla. Luvassa oli erilaisia hierontoja, salia, uimista, normaalia saunaa, höyrysaunaa, kylmävesialtaita, erilaisia porealtaita, suolahuoneessa oleilua, hyvää ruokaa, nukkumista, ja yleistä rentoilua. Hurrrrr. Kyllä kelpas. Olisin voinu vetää saunan ja jäävesialtaan väliä koko päivän. 😀 Liukuvesiputkessa tuntu, että henki lähtee. Linkos sen verran kovaa kyytiä ukkoa alas, että mietin, että koska lentää yli laidan. Niinkin on joskus meinannu käydä. Riskillä vaan. Sykkeet tapissa, hengitys salpautuu ja meinas tukehtua veteenkin kun nielasin kunnon kulaukset kloorivettä kitusiin.

Pari päivää otin täyttä huilia to-pe ja sitten nykäsin heti perään kolme kevyttä pumppijumppaa. Toistot 12 ja kevyet painot. Sillain, että sai vähän verta lihaksiin, tuntumaa paikkoihin ja paikat turvoksiin. Pari ekaa settiä veivasin tuolla Vironmaalla ja vikan täällä Lahdessa. Sali oli Tallinnassa ihan kiva perus fitnessali. Kaikki oleelliset pystyi tekemään sen suurempia säätöjä. Iso oli kooltaan ja aika rauhaksiin siellä sai touhuta parina kertana.

Herkkuja tuli nassutettua aika paljon verrattuna normaaliin arkeen, mutta vastapainoksi tuli kuitenkin aika paljon käveltyä, uitua ja saleiltua. Ettei nyt ihan perse homeessa tullu makailtua.

Mulla on taas miljoonannen kerran käynnissä oleva hiustenkasvatusprojekti. Monta vuotta oon menny pitkään Gilletten pituisella hiusmallilla, mutta nyt on vakaa muutos yrittää kasvattaa jotain hiuksia päähän. Paino kun laskee ja läskiä poistuu kropasta, niin hikoilu ei ole niin hurjaa jatkuvasti. Samoin huomaan, että kroppaa paleltaa huomattavasti enemmän verrattuna entisiin oloihin. Pään kautta haihtuu valtaosa lämmöstä ja tuon huomaa yleensä sitten puntilla, kun pääkoppa tuuttaa nestettä litratolkulla. Kun ei oo ollu hiuksia, niin letti ei mene limaiseksi. Koitetaan jatkossa tulla toimeen asian kanssa. Varmaan tästäkin aiheesta on ennenkin jauhettu tarinaa. Ei voi muistaa.

Kevättä kohti mennään ja kelit alkaa olemaan mukavan loskaisia. Bussikorttiki loppui just ja ajattelin alkaa tekemään työmatkoja entistä tiuhempaan tahtiin fillarilla. Määrät on jotakuinkin tommosta 6-12 per viikko. Aamulla ja illalla noin puolen tunnin aerobiset harjoittelut ja siihen salit kaupan päälle. Hapenottokykyä on saatava vielä paremmaksi. Katellaan silti jos aerobiset alkaa liikaa syömää salihommia niin pitää himmailla sitten ja katella sen hetken tilannetta uusin silmin. Ihan piippuun ei viitti paukuttaa. Palautumisten rajoissa.

Työajat on sen verran aikaiset, ettei julkinen edelleenkään kuljeta siihen aikaan eikä parin normaalin päivävuoron takia viikossa kannata maksella julkisen liikenteen kuukausimaksua. Toi nykyinen fillari on yks elämäni parhaimpia ostoja ja sijoituksia ikinä. Vaikka ei se oo hintaluokassaan mikään megakallis, niin se on toiminnallisuudessa voittanut itsensä monet kerrat takaisin. Verrattuna vanhoihin käytössä olleisiin pyöriin se hakkaa mennen tullen talviajossa kaikki edelliset fillarit. Jännä, että pääsen töihin nopeammin fillarilla ku bussilla.

Ihminen on aika mukavuuden haluinen olio ja kroppa jännästi yrittää pyrkiä semmoseen mukavuustilaan, jossa ei tarvi tehdä mitään tai jos tarvis jotain tehdä, niin tekee vaan ehdottoman minimin ja yrittää lusmuta sen minkä kerkeää.

Ainut huono puoli mukavuusalueella olossa on se, että siellä ei tapahdu mitään kehitystä. Ei ole mitään järkeä polkea aina paikallaan. Pitäis aina mennä vaikean kautta ihan vaan sen takia, että huomais jotain uutta. Eikä mennä aina siitä mistä aita on matalin ja helpoin. Vaatii enemmän luonnetta tehdä kaikki mitä irti lähtee kuin vain ehdottoman minimin. Pitää aina keksiä uusia tapoja rääkätä ittiään. Pehmeet luovuttaa.

31.1.2015 – Rinta, ojentajat ja olkapäät

R-talja flyesit: 4×12
Vinopenkki vv-kone: 4×12
Vinopenkki kp: 4×12
Tasapenkki kp: 4×12

Dippi: 4×7-4
Pushdown suora tk: 4×12
Dippi koneessa istuen: 4-5×12
Pushdown ylätaljassa köydellä: 1 rpsarja 15-20

Viparit sivuille kp: 4×16-7
Viparit taakse kp: 4×14-7

1.2.2015 – Selkä, hauikset ja olkapäät

Kulmasoutu tk leveä mo: 4×12
T-kulmasoutu rintatuettuna: 4×12
Alatalja suora tk kapea vo: 4×12
Alatalja 8-kahvalla: 4×12
Ylätalja leveä mo: 4×12
Ylätalja 8-kahvalla: 4×12

Hauiskääntö tk: 4×12
Hauiskääntö kp istuen ya: 4×12
Hauiskääntö hammer kp ya: 4×12
Hauiskääntö scott suora tk taljassa: 4×12

Viparit sivuille koneessa: 4×12
Viparit taakse kp: 4×12
Pystpunnerrus koneessa: 4×12

2.2.2015 Ojentajat ja haiukset

Pushdown suora tk: 4×15-12
Dippi penkillä: 4×15-12
Kapea penkki tk: 4×15-12
Ranskis nt kp: 4×15-12

Hauiskääntö suora tk taljassa: 4×15-12
Hauiskääntö scott z-tk kapea: 4×15-12
Hauiskääntö hammer kp ya: 4×15-12
Hauiskääntö z-tk seisten: 4×15-12

Vastaa