11.3.2015

Rintahommeloisia heti aamutuimaan. Sen verran kova oli meininki, että tein vinopenkkiä hikisateessa. Varmistajan pää ja naama vuos ku seula ja tein siinä kylmän rauhallisesti vinopenkkiä samalla ku naamalle roisku pitkin poikin hikeä. Parasta. Nooh. Ei anneta sen häiritä meininkiä. Vahinkohan tuo oli. Oli vaan niin mehevä tiputussarja kesken, ettei tohtinu pikkusten sivuseikkojen haitata.

Mitä ihmettä! Tänää aamusta kylmiltää roikun räkissä ja venytin selkää. Kokeilin eka vetää vaan latseja alas notta venyy vähän paremmin. Sit huomasin, että kappas kummaa sehän nous varsin kivasti. Kokeilin vetää itteäni reilummin ylemmäs ja leukaa tangon yli. Kroppa nous ku vettä valaen. Ei painanu mitään. Ihmettelin, että mikäs tän homman nimi on. Mikä lie voimanpuuska iski?

Oikeasti se oli suhteellisen raskasta, koska en saanut nyt ens alkuun enempää toistoja kuin kolmosia. Toiston niitä kolmosen sarjoja niin monta putkeen kunnes alko olemaan sen verran nihkeetä räpistelyä, että oli parempi viheltää peli poikki. Ens kerral otan nelosia ja sitä rataa. Kevyttä toistoprogressiota. Nuin ne dipitki nous hyvin ylöspäin jonkin aikaa sit. Vähän enemmän toistoja omalla painolla kuin viime kerralla ja hups kohta meneekin jo parisenkymmentä. Jännästi vaan sarjakestävyys pysyy samana, mutta toistot eivät alkuunsa nouse suuriks. Vähän sama ku dipin kans. Joskus voi helposti toistaa vaikka 10 sarjoja vaikka 10 kpl putkee, mutta ykskään toisto yli kympin ei tule. Jännä.

Sinäänsä ihan hauskaa, että se tais olla mun eka leuka ikinä. Kokeilin ottaa lisää leukoja ja ne nous samaan malliin. Heti työpäivän pääteeks oli pakko alkaa vetelemään noita leukoja ihan urakalla, kun niitä kerta sai tehtyä. Ei millään maltanu odottaa huomiseen. Voiko ihminen tulla näin iloiseksi näin pienestä asiasta. Moneen vuoteen en oo pystyny vetämään, koska elopaino on ollut sen verran korkealla, että leuat on repiny olkapäitä sen verran kovaa lähtöasennossa sekä oman painon vetäminen ylös on tuntunu positiivisessa vaiheessa mahdottomalta. Ja muita selityksiä. Negatiivisia leukoja oon kuitenkin joskus tehnyt.

Nyt tähän tulee muutos ja alkaa hurja leuanvetotahti. Joka selkätreenin alkuun otan ylhäältä tulevia vetoja omalla painolla eri otteilla ja kahvoilla ja sen jälkee vasta taljoja ja muita soutuja.  Sen takia ne ensin, että väsyneillä latseilla ei paljon vedellä. Varsinkaan jos vetelee reilummin edestä päin erilaisia soutuja. Toimii! Räjäytetään tuo selkä kasvuun. Ei se kyllä ihan huonolta näytä nytkään, mut aina pitää pyrkiä parempaan. Mä en vieläkään oikein osaa asennoitua salilla kaikki laitteet varaaviin ihmisiin. Varsinkin tässä jonkinlaisessa kiertoharjoittelumeiningissä, missä tehdään vähän sitä sun tätä ja jätetään painot lojumaan laitteisiin ja tullaan sit puolen vuoden päästä tekemään lisää epämääräistä räpiköintiä.

Varsinkin pienissä kahden neliön saleissa, joissa ihmiset varaavat kaikki mahdolliset laitteet itselleen ja käyvät heti kimppuun jos vähänkään eksyt heidän ikiomiin laitteisiin; jotka eivät ole kuitenkaan käytössä vielä ainakaan 25 minuuttiin. Tai sit jos kysyt ystävällisesti jotain, että mikä tässä on homman nimi, niin heti katellaan nenänvartta pitkin ja ylimielisesti tiuskitaan jotain epämääräistä tyyliin, että mitäs vattua siinä kyselet häh. Maalaisjärki missä lienet….

Mä en jostain syystä jaksa enää paljoa kysellä. Nakkaan vaan painot veke ja alan tekemään jos ei tekijää näy eikä kuulu tai sit on muuten vaan hävinny touhuamaan jotain muita juttuja. Saa sit tulla sanomaan jos on jotain ongelmia. Yleisillä saleilla ei kaikkia laitteita varailla itelle. Ei vaikka olis Kiinan keisari tai supermegafitnessforeverdiehardbodybuildingstar.

Päivää alkaa olla pulkassa. +32 kilsaa fillarointia ja lenkkiä takana. Aika rapeeta kauraa alkaa olla ja väsy painaa. Ihan ku olis tänää jotain tehnyki. Kohta nukkumaan zzzz ja aamulla kuudelta kokkailemaan….


Aamu – Rinta, ojentajat ja olkapäät

R-talja flyesit: 4×15-8
Vinopenkki tk: 3×15-10 40-80kg +1 tsarja 15-20 100-80-60kg +pt n Vinopenkki kp: 4×12-6 26-40kg
Tasapenkki tk: 4×12-6 40-100kg +pt n

Dippi: 3×12-6 op
Pushdown taljassa suora tk: 3×15-8
Lattiapunnerrukset kapealla: 3×15-8 op

Viparit sivuille koneessa: 3×15-10
Viparit taakse kp: 3×15-10 6-10kg


Päivä – Selkä ja hauikset

Leuanveto vo: 5×3 op
Maastaveto: 7×3 60-180kg
Kulmasoutu tk leveä mo: 4×6 60-120kg
T-kulmasoutu kk: 5×8-6 50-90kg
T-kulmasoutu yk: 3×8-6 40-60kg

Hauiskääntö kp vt: 4×10-8 12,5-20kg
Hauiskääntö scott suora tk: 4×8-6 20-25kg
Hauiskääntö hammer kp vt: 4×10-8 17,5-30kg

+kävelyt ja pyöräilyt

Vastaa