2.-3.2015

Mä oon usein kovin mietteliäs ihminen. Monesti yritän omassa päässäni ratkoa kaiken maailman ongelmia ja asioita tai muuten vaan mietiskellä asioita halki ja poikki ja pinoon. Yleensä aiheita on monia, mutta jossain vaiheessa kaikki päätyy aina siihen, miten kaikki asiat tapahtuu ja onko asioiden tapahtumisten syiden taustalla montakin tekijää.

Samoin monesti mietittänyt aihe on tämä käsite kohtalo. Miten asiat tässä laiffissa rullaa eteenpäin ja miksi asiat tapahtuu niinkuin ne yleensä menevät halusit tai sitten et. Kaikkeen kun ei itse voi vaikuttaa, mutta joihinkin asioihin omalla tekemisellä on todella suuri merkitys. Omalla työpanoksella on iso osa tässä sopassa. Se, että yrittää pyrkiä tekemään asioita oikein omalta ja muiden kantilta niin vaikea kuvitella, etteikö asiat jossain vaiheessa kääntyis parempaan suuntaan. Vaikka tie oliskin kuinka kivinen ja mutkainen.

Mä monesti jälkeenpäin yhdistelen päässäni viivoja ja tapahtumia ja mietin eri tapahtumaketjuja. Miksi tapahtui niinkuin kävi. Monesti osaan yhdistellä pisteitä ja huomaan, että vaikka aluksi tuntui siltä, että ei vittu mitä paskaa tämä on, niin siitä seuras niin paljon hyvää pitkässä juoksussa, joka oli niin paljon parempaa kuin mitä se ensimmäinen asia oli edes alunperin. Vaikka se aluksi tuntuikin pahalta.

Samoin pitää pyrkiä tekemään sellaisia ratkaisuja, jotka ovat myös moraalisesti oikein. Itse ainakin uskon jollain lailla Karmaan. Jos teet pahoja asioita, niin ennen pitkään pahat asiat kääntyvät sua itseäs vastaan halusit sitä tai et. Monesti pitäis nähdä eri asioiden ja tapahtumien hyvät puolet eikä keskittyä negatiivisiin asioihin. Yksi ovi kun sulkeutuu niin toinen avautuu.

Samoin oon huomannut, että monet asiat pitää kohdata heti kun ne tulevat vastaan eikä pyrkiä välttelemään niitä viimeiseen pisteeseen asti. Koska mitä enemmän vaikeita asioita välttelee, niin niillä on todella vattumainen tapa jossain vaiheessa kerääntyä isoksi palloksi ja levitä sitten lopussa todella pahasti. Sen kaiken olis voinu kuitenkin välttää kohtaamalla vaikea asia jo heti alussa. Vaikka ne on kuinka vaikea tahansa, niin paljon “helpompaa” vääntää niiden läpi heti alussa kun joskus sitten myöhemmin jos sittenkään. Ne kuitenkin jyskyttävät takaraivossa, eikä monia juttuja pääse karkuun ikuisesti. Ei vaikka kuinka yrität ajatella muuta niin siellä ne taustalla kuitenkin jyllää mielessä halusit sitä tai et.


Karman laki

“Karman lain perusta on se, että teon arvon määrää tekoon liittyvä ajatus.

Lain karman käsitteestä tekee se, että hyvistä teoista seuraa hyvää ja huonoista huonoa.

Näin karma on tietyllä tavalla kausaalinen luonnon laki.  Ei kuitenkaan samalla tavalla kuin fysiikan lait.

Piilotajunta toteuttaa karmaa tavalla, jota ihmisen tietoinen osa ei usein tajua.  Tämän takia karma sekoitetaan usein mystiseen kohtalon käsitteeseen.  Kuvitellaan, että joku ulkoinen kohtalo tuo ihmisen elämään asioita ja tilanteita, joihin tämä todellisuudessa hakeutuu itse.”

Teon karminen arvo

Ajatellaan, että opiskelija tekee hyvän teon avaamalla opettajalle oven. Jos hän avaa oven toivossa saada paremman numeron, on teko kylläkin hyvä.  Sen karminen arvo ei kuitenkaan ole niin suuri, kuin jos hän avaa oven, koska on kohteliaisuuttaan tottunut avaamaan oven vanhemmille ihmisille.  vielä suuremmaksi karminen arvo tulee, jos hän avaa oven spontaanisti ilman taka-ajatuksia.

Anteeksianto

Tehtyään teon, joka on mielestään väärin jotain toista kohtaan ihmiselle tulee usein tarve pyytää anteeksi.  Anteeksipyyntö ei yleensä saa tekoa tekemättömäksi, mutta se voi tuoda tekijälle mielenrauhan, jonka hän on menettänyt karmisesti huonon teon tekemisen vuoksi.  Anteeksipyyntö on tietysti karmisesti hyvä teko.

On kuitenkin tärkeää huomata, ettei anteeksiannon vapautusta tapahdu siksi, että tuo toinen antaa anteeksi, vaan oleellisesti siksi, että tekijä antaa anteeksi itselleen.  toisen anteeksianto auttoi häntä kokemaan oman anteeksiannon oikeutuksen.

On sanottu, että ihminen käy jatkuvasti karmista oikeudenkäyntiä, jossa hän on itse syytetty, syyttäjä, puolustusasianajaja ja tuomari.

Nainen ja kohtalo

Ihminen ei usein näe karman yhteyksiä, kuten nainen joka ihmettelee miksi kohtalo tuo aina hänen elämäänsä juoppoja ja uskottomia miehiä. Aina suhteen kaaduttua hän lähtee tanssikapakkaan etsimään lohtua, kunnes törmää baarissa uuteen ”mukavaan” mieheen.

Kielteiset mielentilat

Karman lain luonteesta johtuen idän etiikassa ei yleensä esitetä kieltoja tai käskyjä.  Sen sijaan puhutaan kielteisistä mielentiloista, jotka aiheuttavat huonoa karmaa. Tällaisia ovat:

viha, ylpeys, ahneus,  kateus

Nämä mielentilat estävät ihmistä näkemästä maailmaa oikein ja pysäyttävät siten hänen henkisen kehityksensä. Puhutaan mielensamentajista.

http://koti.mbnet.fi/jukihong/filosofia/ff4/karmanlaki.htm

Ja tämä omahyväisyys ja rehellisyys. Yleensä työelämässä tai missä muualla tahansa ihminen on siitä kiero olento, että se yrittää kääntää asioita omaksi hyväkseen manipuloimalla totuutta tai sitten vain valehtelemalla tai jättämällä kertomatta asioita. Tästä taas yleensä seuraa se, että valehtemalla asioita niistä seuraa hyvin useasti jotain huonoa. Valehtelulla on todella lyhyet jäljet ja jossain vaiheessa niistä jää yleensä kii ja vasta sitten ne ongelmia aiheuttavatkin. Työelämässä tai siviilissä tän huomaa siinä, että jos sä mokaat jotain, niin ainakin musta on helpompaa on myöntää asia ja pyytää anteeksi kuin salailla asiaa ja syyttämällä muita. Koska jälleen kerran monet ihmiset ovat päätellä loogisesti erilaisia asioita ja yleensä kaikki jäljet johtavat kuitenkin suhun. Sitten se vasta ongelmaksi koituukin, kun ihmiset huomaavat, että oot yrittänyt syyttää muita omista virheistäs tai valehdella.

Vanha sanonta “varo mitä toivot” pitää hyvin paikkansa. Monesti sitä himoitsee ja haluaa asioita joita ei itsellä ole. Sitten kun sä saat ne, niin ne ei sulle riitä vaan haluat aina lisää etkä oo siltikää tyytyväinen vaikka just sait sen mitä halusit. Missä vaiheessa sitä on ikinä tyytyväinen? Pitäis olla tyytyväinen aina sen hetkiseen tilanteeseen ja miettiä mitä jo on eikä mitä ei ole. Koska jos tarpeeks tekee työtä asioiden eteen, niin jossain vaiheessa ne natsaa kohdalleen ja sä saavutat jotain. Monen asian mukana ei ikinä tule pelkästään hyvää vaan niiden asioiden myötä seuraa lähes aina myös pahaa. Ei ole olemassa hyviä asioita ilman vastavoimaa. Jos saat jotain, niin se on aina jostain toisesta pois ja siitä seuraa jotain negatiivistä. Kaikella on hintansa. Be careful what you wush for….

Ja niin treeneissä oon vedelly jo tovin pitkän sarjan pumppaavia keventelytreenejä. Tää eilinen selkäsetti vois olla vika keventely. Elikkä selkä pelkillä taljoilla pakettiin. Taljojen painot jossain 50-80 kilon välillä. Yöllä uni maittaa ja päivällä maittaa päiväunet. Ihanaa. Lepo zzzz.

Joku joskus kysyi, että miten sä jaksat ja koska meinaat lopettaa tän touhun. Vastasin, että sitte kun sydänkäyrä näyttää suoraa viivaa. Sitten lopetan. Sitä ei ikinä tiedä mitä seuraavana päivänä voi tapahtua.

Selkä

Pullover köydellä rintatuettuna vp: 4×12
Ylätalja suora tk kapea vo:4×12
Ylätalja suora tk leveä mo nt: 4×12
Ylätalja kahdella D-kahvalla yhdessä: 4×12
Alatalja suora tk kapea mo: 4×12
Alatalja kahdella D-kahvalla yhdessä: 4×12
Alatalja yhdellä D-kahvalla: 4×12
Alatalja leveä hammer: 4×12

Tänään valtaosin yhden kovan sarjan meininkiä joka liikkeessä. Yks työsarja per liike. Päälle hitaita negatiivisia ja pakkotoistoja.

Rinta, ojentajat, hauikset ja olkapäät

Vinopenkkiflyesit r-taljassa: 3×12
Vinopenkki smith: 1 rpsarja 12 100kg +pt n
Vinopenkki vv-kone: 1 tsarja 12-15 120-80-40kg +pt n
Tasapenkki kp: 1 tsarja 15-20 40-28,5-20kg +pt n

Dippi: 1 rparja 10-12 op
Pushdown suora tk: 1 t/rp-sarja 45-50
Kapea penkki smith: 1 pyramidisarja ylös ja alas 65-70 30-80-30kg +pt n
Pushdown hammer vastuskuminauhalla: 1 rsparja 25-30

Hauiskääntö taljassa suora tk: 1 tsarja 30-35
Hauiskääntö scott suora tk jyrkkä: 1 rpsarja 15-20 17,5kg
Hauiskääntö kp istuen kädet tuettuna ya: 1 rpsarja 20-25 8kg
Hauiskääntö hammer istuen kädet tuettuna vt: 1 rpsarja 20-25 8kg

Viparit taakse kp: 1 rpsarja 15-20 6kg
Viparit sivuille koneessa: 1 rpsarja 25-30
Pystypunnerrus kp: 1 rpsarja 15-20 20kg
Pystypunnerrus smith nt: 1 rpsarja 15-20 30kg

+kävelyt ja pyöräilyt

Avenged Sevenfold – So Far Away [Official Music Video]

Vastaa