28.6.2015

Eilen pidin salihommista huilipäivää. Päivän teemana toimi lentopallo ja pieniltä haavereiltakaan ei vältytty. Polvet verillä ja olkapää romuna. Liian tiukkoja iskuja ja kiertäjät otti hiukkasen hittiä. Hyppäsin myös sen verran vauhdikkaasti ilmaan, että oma nilkkaki vääntyi maukkaasti. Ei ollu kyllä meiksin laji tuo. Liikaa äkillisiä liikkeitä ja suunnanvaihdoksia. Hauskaa tosin oli enemmän kuin tarpeeksi. Tällä elopainolla ei vaan passaa hirveästi pomppia ja heilua tai muuten alkaa nivelet ja jänteet olemaan hyvin nopeasti entisiä.

Viime viikolla soittivat Lahden Fressiltä, että jostain arvonnasta oli ilmasta pt-keskustelua, ohjattua treeniä sun muuta ruokavalioneuvontaa ja rasvaprosentin mittausta tarjolla. Laitoin tälle päivälle ajan varaukseen. Yöunet oli viime yönä suhteellisen painajaisten värittämät ja heräilin pitkin tunteja enemmän kuin tarpeeksi, mutta en antanut sen haitata.

Homman nimi oli rääkätä etureisiä hieman rajummin ja valinta olikin yhtä helvettiä. Etukäteisväsytykset hitailla toistoilla, nopeilla toistoilla, pakkotoistoilla, hitailla negatiivisilla, pakotetuilla negatiivisilla jonka jälkeen tiputuksia ja samat uudestaan. Hapokasta sanoi kettu pihlajanmarjoista. Hetkeen oo tullutkaan etureisiin tuollaisia poltteita. Etukäteisväsytysten jälkeen traineri lappas arviolta 90-100 kiloa smithikyykkyyn riippuen tangon painosta ja sano et 20 toistoa yhteen putkeen. Kattelin vaan tanko niskassa, että näinköhän tulee näillä jaloilla, kun reidet tutisee ja värisee pelkkä tanko ja paino niskassa ku haavanlehti. Tais tulla eka toisto omilla ja sen jälkeen jäikin pohjiin. No ei se mitään pakkotoistoja päälle ja tiputuksia sun muita. Lopuks prässiä samoilla herkuilla kaikin keinoin. Toistoista ei ole mitään hajua, kun koko homma oli yhtä sumua ja taistelua loppuun asti.

Mitä tästä opimme? Itsekin tuppaan välillä treenaamaan liian kevyesti per treeni. Toisaalta harjoitusmääriä on viime aikoin ollut suhteellisen paljon per viikko ja muutakin liikuntaa tulee oheen, joten vaikea sanoa jatkuvasti mikä on tarpeeksi, mikä on riittävästi, mikä on yli ja mikä on ali, mikä liikaa ja mikä liian vähän ja kuinka äärirajoille tässä pitää ittiään rääkätä tai olla rääkkäämättä. Ainakin sen taas huomas, että treenikamusta on huomattavasti apua verrattuna itsenäiseen tekemiseen. Se on hassu tunne kun pääkopan valtaa semmonen mukava epätoivo ja siitä se homma lähtee vasta liikenteeseen.

Hyvän tiedot sain mittauksista. Vissii mikää arvo ei ole viitearvojen sisällä. 😀

IMG_4242

 

 

Vastaa