17.6.2015

Paino näyttää pientä laskusuhdannetta, joka on hyvin toivottua. Vaaka näytti tänään päiväpainoksi 110,2kg. Hyvä. Oon viime aikoina kokeillu hieman enemmän noita vajaita liikeratoje eri liikkeissä. Kovin mielenkiintoisia tuntemuksia ilmestyy lihaksiin. Paikat menee paljon helpommin pumppiin ja poltteisiin kun lihasta nytkytellään kontrollilla jossain karkeasti noin kolmelle alueelle jaetussa liikealueessa. Normi tankopenkkaaminen hidastaen juuri ennen rintakosketusta ja puskemalla ylös hieman ennen ojentajien loppuojennus saa rintalihakset myös naukumaan jatkuvasta jännityksestä. Painot tulee heittämällä alas verrattuna normaaliin tyyliin. Tuo kummasti enemmän tuntumaa ja puristusta rintalihaksille olkapäiden ja ojentajien sijaan.

Samoin ei voi liikaa kehua tuota safety squattia. Osuu ja uppoaa niin hyvin itse jalkojen lihaksiin, ettei hetkeen oo löytyny parempaa liikettä. Parit ekat kerrat tuolla tangolla teki tiukkaa, kun asento oli hieman etukeno kädet oli tangoissa edessä kiinni ja sivulle tulevat tangot painoivat todella raskaasti keuhkoja kasaan. Yritä siinä sit kyykätä, kun ei pysty kunnolla hengittämään isohkon kuorman alla ja tuntuu, että happi loppuu, taju lähtee ja tähdet vilisee kilpaa silimissä. Muutin teknikkaa niin, että heivasin kädet voimaräkin tankoihin kiinni sarjan ajaksi, jolloin liikkeestä toki tulee helpompi, koska tasapainottelu jää pois kuvioista ja siinä pystyy itse avustamaan itseä käsillä hyytymisen lähestyessä. Ottamaan vaikka pakkotoistoina keventäen omaa kuormaa suoraan lennossa. Just hyvä.

Havainnollistava random kuva jostain netistä:

Mun oma suhtautuminen jalkatreeniin on lähes aina ollu se, että en ajattele jalkaliikkeitä tai mitään muitakaan liikeitä niinkään mitenkään kokonaisvaltaisina liikkeinä, jolloin kroppa toimii isona kokonaisuuten, vaan yritän aina rasittaa sillä jotain tiettyä/jä lihaksia. Eli kyykky ei ole mun kohdalla se liike jossa ajatellaan, että liikkuuko mikä nivel ja polvi missäkin kulmassa parhaiten suurien taloudellisten kilomäärien saavuttamiseksi. Ainoastaan tuntumat ja oikeanlaiset pitkäkestoiset jännitteet oikeissa lihaksissa merkkaa. Samoin on mukavaa tehdä noita 15-20 toiston sarjoja. Hengästyminen on todella rajua noissa 15-20 toiston kyykkysarjoissa jos raudat on mitotettu juuri niin, että yhteen soittoon veivataan kaikki toistot ilman hyytymistä. Todella harva tekee missään jalkaliikkeissä pitkiä sarjoja vaikka nehän juuri on niitä, jotka lihasta verottavat pidemmän aikaa isommalla kuormalla tehtynä. Ja lihaksia toki pitää osata myös jännittää oikein eikä niille pidä antaa pitkiä taukoja toistojen välissä ilman jännityksiä.

Huomenna otan vielä kevyen selkäkäsipumpin ja sen jälkeen huilin koko juhannuksen yli. Jos 6 pyörälenkkiä, kolme tuntia puhdasta aerobista ja useita tunteja kävelyä lasketaan huilimiseksi. Tarkoitin lähinnä, että salista pietä breikkiä. Ens viikolla sitte seuraavaks jumppaloisia. Löin itteni kiinni kolmeksi pyhäksi tienaamaan rahoja ja vapaita. Ajattelin, josko aamuisin kävis vähän lammessa pulikoimassa. Sais virkeän startin päivään.

Koko ens viikko on sit aikaa huilia ja ottaa rentoa. Vois ottaa jotain kevyttä grillailua toivottavasti kivoissa kesäisissä lämpimissä keleissä. Huominen on vapaata, joten en aio muuta tehdä kuin käydä kaupassa, saunoa ja möllöttää. Monesti noi mun vapaapäivät on niin etukäteen ahdettu täyteen kaikkea touhua, että lopulta vapaapäivä alkaa käydä työstä. Päivä on loppuen lopuksi aikataulutettu kokonaan alusta loppuun. Semmosta paikasta toiseen sinkoilua.

Tänää vähän herkkua turpaan makean muodossa. Suht maltillisesti. Muuten päivän safkat perus siististi.

IMG_4365

Jalat

Reidenojennukset istuen: 7×15 40-100kg
Jalkaprässi kapea vl etureisille: 4×20 155-275kg

Ssb-kyykky: 4×15 60-130kg
Reidenkoukistukset istuen: 4×15 50-35kg
Sjmv kp: 4×15 23,5-36kg
Jalkaprässi takareisille jly: 4×15 135-275kg

+kävelyt ja pyöräilyt

Vastaa