24.8.2015

Kesäloma jatkuu ja on aika kiristää ruuvia treenien suhteen. Työt ei vie taaskaan turhia energioita salihommilta, joten siellä voi antaa kaikkensa, tulla syömään ja mennä vaikka rannalle loppupäiväks keräilemään ittiään.

Munkkiniemen rannalla.

Munkkiniemen rannalla.

Oliskohan parissa viime selkätreenissä ollu tarpeeks liikkeitä selälle? Ken tietää. Hyvältä on tuntunu ja hommassa on ollu tekemisen meininkiä. Ihmettelevät vaan, että miten miehellä voi olla niin kovin hiki koko ajan ahertaessa. Paidat ihan läpimärkiä ja pyyhe pitää olla olkapäillä varmuuen vuoksi. Jaa-a. Tiedä mistä johtuu. Se on taito sinäänsä olla salilla kaksikin tuntia hikoilematta yhtään. Joiltakin se onnistuu varsin hyvin, mutta ei minulta. Voi kysyä, että onko homma tehokasta tekemistä, jos ei kerta hikikään tule ja lämmöt nouse. Miusta ei. Mut mikäs mie oon sitä sanomaan. Ketään ei piä tuomita, mutta ei pidä ihmetellä jos homma on vuosikausia paikallaan.

Viimeks kokeilin soudella raskaalla kässärillä yhden käden kulmasoutua ja nousin tuonn 66 kiloon asti. Enkka on 74,5kiloa yhdellä kädellä, mutta tuolta salilta löytyy muistaakseni 85 kilon kässärikin, joka vielä odottaa kouluttajaansa. Uskon, että pystyn silläkin tekemään suht siistejä toistoja sarjan verran, mutta yhdellä kädellä soutaessa tuollaiset painot painot tuo niin lujaa sivuttaiskiertoa alaselkään, että heikompaa hirvittää. Noh, ei se ota jos ei annakaan. Laitetaan kokeiluun.

Samoin kokeilin tuommosta uutta liikettä kuin Osittainen maastaveto ja kulmasoutu T-kulmatangolla samassa liikkeessä. En tiedä onko tuolla edes nimeä, mutta hyvältä se tuntui koko selässä. Eli periaatteessa se lähtee maastavetona jolloin tangon toisessa päässä on kiinni suora kahva ja luonnollisesti sen jälkeen hieman levyjä. Levyt lepäävät korokkeen päällä jollo9in vetotanko on jossain hieman polvien alla kuten maastavedossa normaalistikin. Nyt sieltä lähdetään nykäsemään tangoa maastavetoja ylös ja heti kun polvet tulevat pois tieltä, niin pamautetaan tanko vetona alavatsaan. Tota liikettä moni tekee juutuubissa maastavetona t-kulmiksessa, jolloin se on jotain maastavedon, sjmvedon, rmvedon väliltä tai niitä jompaa kumpaa. Ylempi video on esimerkkinä alulle ja tuosta kun nykäsee vattaa tangon niin ai että. Tuollain mavekulmiksena seotti niin pirun hyvin latseihin. Vielä kun malttaa kuolettaa painot joka kerta lattiassa. Jos ei kukaan ole rekisteröiny sitä liikettä, niin ristin sen JV-souduksi. xD

IMG_5027

116 kiloa on eloapaino tällä hetkellä. Hitaasti nousee. Työterkkarissa ihmettelivät BMI:tä, ku huitelee jossain 34:n paremmalla puolella, mutta sanoin siihen vaan, että jumpattu on paljon ja syöty hyvin, niin kyllä se siitä lutviutu. Vyötärösuositus taitaa miehillä olla jotain alle 94cm ja alle niin itellä se on 87-90cm. Riippuu vähän mistä kohtaa nirhasee. Päkki ei näy, mutta ehkäpä joskus sitten kesäkunnossa 2400. Mittautin samalla reissulla myös veriarvot ja kaikki oli kunnossa. Veren rasvat oli pakko mittauttaa jatkuvan kananmunan mussutuksen takia. Oon aina vetäny kananmunia menemään aika reippaalla kädellä, joten oli hyvä tietää missä mennään. Enkä puhu nyt mistään muutamasta munasta viikossa vaan 70-350 valkuaisesta tai kokonaisesta munasta viikossa. Omalla kohdalla ei kuitenkaan mitään merkitystä, koska alle vitosen oli kokonaiskolet ja alirasvojen suhteet oli loistavat. Tää liikunta pitää ne hyvässä mallissa.

Verenpaineetkin oli hyvässä mallissa. Hiukkasen se mittaustilanne vaan tuppaa jännittämään, niin antaa hieman korkeampia arvoja. Sen verran on traumoja valkotakkien kanssa touhutessa kultaisessa nuoruudessa. Viikon päästä olis vielä suola- ja munuaisarvojen analysointia. Kiva tietää välillä, että onko toinen jalka hauassa vai nou.

Hyvin harvoin otan ittestäni mitään kuvia kun on kunto näyttää aina yhtä paskalta. Lievää itsekriittisyyttä on siis ilmassa. xD. Näitä bodihommia kun harrastaa tarpeeks monta vuotta, niin ei sitä kehitystä huomaa enää omin silmin mitenkään. Kerran vuoteen kun ottaa paidan pois ja napsii kuvan ni yllättää itekki itsensä. Toisaalta ei sitä ikinä kehittyis jos ei olis jonkinlaista pakottavaa tarvetta pyrkiä aina parempaan, olla jatkuvasti tyytymätön ja kokea, ettei mikään ole riittävästi. Nähä ne omat puuteet ja heikkoudet ja työstää niitä loputtomasti. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Täydellisyyteen on loputon matka. Noh, tää on tätä.

Salilla monet vittuilee, että mies on koko ajan talvivaatteissa, mutta jotenkin ei oo ikinä ollut mun juttu keikistellä tanktoppi päällä. Hikoilee vaan lammikoita joka paikkaan ja tuntuu siltä, ettei nivelet ja jänteet saa tarvitsemaansa lämpöä eri liikkeisiin. Varsinki olkapäät tarvii sen lämmön tunteen ehdottomasti. Oon joskus kokeillu rintatreeniä pelkässä teepaidassa, mutta ei mitään saumaa. Sitä keskittyy enempi siihen, että kuka tuijottaa mistäkin peilistä ihmetellen. Tuntuu monesti siltä, ettei millää kehtaa. Helpompi vaan pitää paita päällä ja keskittyä itse vääntämiseen. Se liha kehittyy samalla lailla oli sitä paitaa tai ei. Jollain on suuremmat tarpeet tulla huomatuksi, mutta itse en koe olevani sellainen. Saan sitä huomiota ihan riittävästi  jatkuvasti muutenkin yleisen fyysisen olemuksen perusteella. En muutenkaan oo mikään “nostan itseni jalustalle tässä ja katsokaa minua kaikki” -ihminen, vaan tykkään enempi ahertaa omassa yksinäisyydessä sillon, kun muut lepäävät tai ovat jossain muualla. En tiedä mistä tuollainen tapa on tullut, mutta näin se vaan on. Tuskin tulee hetkeen muuttumaan. Koen saavani enemmän aikaan, kun ei  tarvi soveltaa helvetisti lennossa. Johtuen lähinnä muista henkilöistä, jotka varaavat laitteita omaan käyttöönsä (tai näpräävät älyluuriansa penkeillä). Yleisillä saleilla ei voi ketään odottaa vapauttavan laitetta juuri itselle silloin kun haluaa, mutta oma taktikointi treeniaikojen sijoittelussa juuri sellaisiin väleihin, jolloin harva on hidastamassa tahtia auttaa monesti.

Oon sen tässä viime vuosina huomannu, että oman kropan immuunipuolustuskyky jaksaa taistella todella hyvin fyysistä ja henkistä kuormitusta vastaan eikä kovakaan runtu laukase mitään pöpöjä vaikka kroppa käy kierroksilla, mutta sitten jos joku läheinen ihminen tai työkaveri on vähän flunssassa, niin se on heti välittömästi tarttumassa myös itteen.

Treenien jaksottamisessa oon noudattanu edelleen tuota kaavaa, että niin paljon treeniä putkeen kun menee ja sitten kun iskee väsy niin välittömästi lepopäivä. Jos tulee jotain maailmaa mullistavaa menoa tai joku oikeasti tärkeä tapahtuma elämässä tai matkustamista ja aikatauluttamista on niin jumalattoman paljon, niin se on taas lepoa luvassa. Muuten tasaisen kovaa paahtamista koko ajan. Säätelee treenien kestoa ja intensiteettiä lennossa ja kattoo mihin sitä silläkin kertaa pystyy. Joskus kestää tekeminen enempi ja joskus vähempi. Kaikki riippuu kaikesta.

Selkä

Alatalja fatbar suora tk kapea mo: 4-5×10
Kulmasoutu smith 90 astetta kapea mo: 8×10
T-kulmasoutu suora tk kapea vo: 4-5×10 +kuolletuksella lattiassa
Rintatuettu vv-kone soutu yk: 4-5×10
Maastaveto tk: 4-5×10
Selänojennus: 4-5×10
Reverse hyper: 4-5×10
Alatalja H-kahvalla: 4-5×10
Ylätalja z-tk kapea vo: 4-5×10
Ylätalja suora tk kapea mo: 4-5×10
Pullover köydellä taljassa: 4-5×10

Hauikset, olkapäät, rinta ja ojentajat

Hauiskääntö kp vt: 1 psarja x riittävästi
Hauiskääntö z-tk vo: 1 psarja x riittävästi
Hauiskääntö hammer kp vt: 1 psarja x riittävästi
Hauiskääntä taljassa suora tk mo: 1 psarja x riittävästi

Pystypunnerrus vv-koneessa: 1 psarja x riittävästi
Viparit taakse kp: 1 psarja x riittävästi
Viparit sivuille nojaten yk kp: 1 psarja x riittävästi

Vinopenkki tk: 1 psarja x riittävästi
Tasapenkki tk: 1 psarja x riittävästi
R-talja flyesit D-kahvoilla: 1 psarja x riittävästi

Pushdown köydellä: 1 psarja x riittävästi
Pushdown suora tk fatbar: 1 psarja x riittävästi

Selkä

Alatalja suora tk mo fatbar: 4-5×10-8 40-100kg
Kulmasoutu z-tk kapea vo: 6×10-8 40-90kg
T-kulmasoutu suora tk kapea mo: 8×10-8 40-110kg +kuoletuksella lattiassa
Kulmasoutu yk kp: 8×10-8 20-66kg
Rintatuettu vv-kone soutu yk: 4-5×10-8 20-75kg
Alatalja H-kahvalla: 4-5×10-8 50-100kg
Ylätalja suora tk kapea mo: 4-5×10-8 50-100kg
Ylätalja leveä hammer nt: 4-5×10-8 50-100kg
Ylätalja H-kahvalla: 4×10-8 4-5×10-8 50-100kg
Räkkiveto polvista: 5×10 4-5×10-8 60-140kg

Vastaa