15.9.2015

Koko Suomi pysähtyy huomenna. Kaupat ja liikenne jäätyy. Kansa kapinoi ja kiihtyy ja samalla eliitti käärii lisää rahaa taskuihinsa. Pakolaiset hönkii niskaan joka suunnasta rajojen läpi. Pitää myydä ja ostaa jatkuvasti enemmän. Pitää kuluttaa. Pitää velkaannuttaa itsensä jokaiseen asiaan kiinni, koska harvaa asiaa saa hankittua ilman velkaa. Samalla voi nakittaa itsellensä enemmän vain palloja jalkaan. Jos et kuluta, niin maailma pysähdyy. Mikään ei ikinä riitä tai tule riittämään. Kaikilla menee huonosti paitsi rikkailla. Lakkoja pukkaa ja kaikki saa liian vähän rahaa. Yyteet painaa joka paikassa päälle ja jengitä lomautetaan ja irtisanotaan. Vanhan korjaaminen tulee kalliimmaksi kuin uuden ostaminen. Uus tavara on vastaavasti suunniteltu niin, että käyttöikä on lyhyt. Mitä tekee pitkäikäisillä asioilla? Kapitalismi ja talouskasvu on hieno asia aina niin kauan, kunnes koko järjestelmä kaatuu.

Politiikkakin on sangen jännä asia. Laajoja asioita pitää päättää “yhteisen hyvän” puolesta, mutta niin kauan kuin yksilön taloudelliset intressit menee laajemman kokonaisuuden edelle, niin homma on tuhoon tuomittu. Koska ahneus. Lisää vaan johtoportaita johtoportaiden perään ja taloudellisia kytköksiä eri markkinoilla, jolloin voidaan samalla pelata näppärästi palloja omaan pussiin. Pitää menestyä. Pitää myös myydä ihmisille lisää unelmia. Pitää luoda kysyntää. Kaikilla on unelmia ja monesti niiden eteen pitää vääntää perse ruvella duunia. Mitään ei saa ilmaiseksi. Rahan määrä on melkein suoraan verrannollinen asioihin, joita voi tehdä, koska kaikki kuitenkin maksaa. Onnellisuus luodaan monesti omistetulla materialla. Sit kun omistat sen, niin haluat aina jotain lisää. Mihinkään ei voi olla tyytyväinen. Ihmisen pääkoppakin on sen verran mukavasti rakentunut aikojen saatossa, että tyytyväisyys tappaa kehityksen. Aina on jotain mihin tähdätä. Tai voihan sitä olla ettei tähtää yhtään mihinkään, mutta tylsä reissu tulee varmasti olemaan.

Tämä ympärillä oleva nykyinen systeemi on niin hyvin suunniteltu alusta loppuun, että on kenenkään on todella vaikea olla kuulumatta siihen. Ei vaan voi heittäytyä ja olla tekemättä mitään hyvällä menestyksellä, koska siitä ne ongelmat vasta alkaakin. Joko täysiä tai sit ei mitään. Kaikista välimallin yrittämisestä sakotetaan. Jos jotain saat niin aina se on jostain toisesta asiasta pois. Nuorempana luulin, et tää homma toimii jotenkin helposti, mutta vuos vuodelta huomaan enemmän sen, että tää onkin loppuen lopuks aika musertava maailma. On täällä paljon hyvääkin ja monta ilmaista ja hyvää asiaa, mutta ne pitää ensin hoksata, omistaa, menettää ja vasta sitten niitä voi arvostaa, kun niitä ei enää ole. Pitää käydä ensin pohjalla, että tietää mitä hyvä on. Kun hoksaa miten ne kaikki pyörät pyörii tässä suuressa koneistossa, niin yks ihminen ei ole kuin pieni pelinappula suurella shakkilaudalla. No mutta ehkäpä tällä kaikella on joku tarkoitus. Ken tietää. Sepä oliskin sangen hauskaa, kun ensin ollaan 4,5 miljardia vuotta kehitytty ajan saatossa tähän pisteeseen asti ja vedettäisiin kaikki kertaheitolla vessanpöntöstä alas. Evoluutiota.

Miten kävikään sammakon?

Ei mee enää kovin montaa vuottakaan kun luontokin laittaa vastaan jatkuvalle kuluttamiselle. Onneks tälläkin hetkellä jäätiköt sulavat ennätyksellista vauhtia. Saadaan lisää vettä myllyyn tähän ekosysteemiin. Samalla autolinjastolta, pukkaa entistä kuumempaa tahtia uusia malleja. Tulispa kunnolla semmonen iso hyökyaalto ja pyyhkis 95% koko väestöstä, niin koko homma voidaan resetoida kertaheitolla alkutekijöihin. Voin myös itse osallistua siihen. Katellaan sen jälkeen sit uutta jatkoa. Mut mistäs minä mitään tiedän. Pitipähän kirjoittaa ajatuksia esille.

Tää viikko on painettu salia ja duunia. Ylihuomenna hilpasen Kreikan Thassokselle ottamaan iisiä. Nyt on aika nauttia työn hetelmistä, jos tätä nyt jotenkin niin voi ajatella. Toisaalta voisin myydä kaiken mun maallisen omaisuuden pois (joka on 90%:sti ostettu käytettynä tai saatu lahjoituksena) ja eristäytyä täydelliseen asketismiin. Siispä mukaan lähtee, shortsit, teepaitoja, lompakko, passi ja hammasharja. Nuo kai riittää ens alkuun. Toivottavasti ei tuu hirveen montaa terroristia ja pakolaista vastaan. Jos tulee, niin niistä saa varmasti uusia mukavia kavereita…

IMG_5211

Selkä

Alatalja H-kahvalla: 4×15-8 40-100kg
Kulmasoutu tk leveä mo: 4×15-8 40-100kg
T-kulmasoutu suora tk kapea vo: 4×15-8 50-110kg
Maastaveto: 4×12-6 60-140kg
Kulmasoutu yk kp: 4×15-8 26-40kg
Ylätalja H-kahvalla: 4×15-8 40-100kg
Ylätalja suora tk leveä mo: 4×15-8 45-75kg

+kävelyt ja pyöräilyt

Rinta, hauikset ja ojentajat

R-talja flyesit: 3-4×12
Vinopenkki tk: 3-4×12 +1 tsarja 20-25 40-70kg
Tasapenkki tk: 3-4×12 +1 tsarja 20-25 40-70kg
Vinopenkki kp: 3-4×12 +1 tsarja 20-25 17,5-25kg

Hauiskääntö taljassa suora tk: 3-4×12 +1 tsarja 20-25
Hauiskääntö kp vt: 3-4×12 +1 tsarja 20-25 4-10kg
Hauiskääntö hammer tk scott: 3-4×12 +1 tsarja 20-25
Hauiskääntö yk kp kesk.: 3-4×12 +1 tsarja 20-25

Ranskis nt hammer tk: 3-4×12 +1 tsarja 20-25
Pushdown suora tk: 3-4×12 +1 tsarja 20-25
Dippi penkillä: 1 rpsarja 10-12 op
Ojentaja maaten yk kp: 3-4×12 +1 tsarja 15-20 6-12,5kg

Skala Prinos here I come!

 

Vastaa