5.10.2015

punasipuli

Eilisen pidin lepiä ja tänään veivasin kaikenlaista kevyempää vitkutuspumppailua selälle ja ojentajille. Selkäfileet meni viime rintatreenin kovista punneruksista niin kipeiksi, että tänään oli pakko päästä vetelemäät selkävetoja kipeillä lihaksilla. Noi julmetun kovat negatiiviset alaslaskut kovissa punnerruksissa ottaa niin pirun lujasti latseihin, että ne on DOMSeja täynnä. Painot oli kevyet ja lähes joka sarjan huiskin failureen. Tahti oli nopea ja huppari oli jumpan jälkeen aivan läpimärkä. 😀 Salin jälkeen hiippailin kauppaan ja ostamaan 4 päivän safkat.

Siitä sitten heti uimaan ja koko kroppa järven veteen jäätymään. Mummojen päät käänty ja ihmettelivät, että onko se järjissään ku tuonne menee. Eilenkin sunnuntaiaamuna sain jotain kiksejä siitä, että kello puol kuus makaan lammessa kuunvalossa lähes täydessä pimeydessä, kun muut nukkuu ja kääntää kylkeä sängyssään. Jotain vikaa on silloin oltava päässä. 😀 Välillä on vaan kiva kokeilla semmoisia asioita, joita ei millään haluais tehdä. Pitää tehdä just niitä asioita, jotka tuntuu epämiellyttäviltä ja haastavilta. Kaikki Tallinnan laivalla osaa ryypätä ja rällätä, mutta istuppa 120 asteisessa saunassa ja ota täydet löylyt samalla, kuin kuumaa polttavaa pihkaa tihkuu pitkin ihoa katosta ja lauteet polttaa pepun helläksi. Tollaset asiat jää parhaiten mieleen.

Paino on laskenut mukavasti noin 5 kiloa viikossa. Hyvä. Kauhea nälkä painaa välillä päälle. Oon välillä yrittäny huijata itteni aiemmin nukkumaan, koska varsinkin illalla se meinaa kaivertaa mielessä koko ajan. Samoin hampurilaiset on kummitellu mielessä harvasen päivä! Välillä unikaan ei ole juurikaan tullut ja yöt on menny sängyssä pyöriessä. Unessa sitä nälkää harvemmin tuntee paitsi jos herää keskellä yötä. Pienellä heradrinkillä se on kuitenkin suht hyvin vaimentunut ja uni on jatkunut. Oon pyrkiny jo monta vuotta syömään tolla 6-9-12-15-18-21 systeemillä. Eli 3 tunnin välein safkaa nassuun oli sitten nälkä tai ei. En oo jaksanu punnita tai laskea mitään. Silmämääräisesti oon vaan tiputtanu määriä lautaselta katsoen. Lähinnä hiilareista. Ateriamäärät pysyy suht samana. Päivästä ja oloista riippuen.

Oon innostunu noista paistetuista sipuleista ihan huolella. Kaikki sipulit pannulle ja tiukkaa paistoa soijakastikkeen kera. Voi tunkea melkein joka paikkaan. Samoin oon jättäny aikoja sitten maidot ja piimät pois ja lipitelly pelkkää vettä. Välillä oon laittanu mausteeksi omenaviinietikkaa, väkiviinaetikkaa taikka sitruuna/limemehua. Toimii. Martat ja muut kutomiskerhot suosittelee noita siivoukseen ja putsaukseen, mutta mie vedän sitä kurkusta alas. Yli neljä vuotta ne on tuolla jääkaapissa keikkunu enkä niille muuta käyttöä keksi. Hirrrrrrrrrmuisen hyvää.

Safkat on koostunu:
-Hevonen, kala, kana, nauta (pienemmissä määrin), kananmuna, heraproteiini, maitorahka, pähkinät
-Kaali, porkkana, omena, sekavihannekset ja sipulit (valko, puna, kelta)
-Riisi, peruna, kaura ja monivilja
-Rypsiöljy, rapsiöljy, oliiviöljy ja kookosöljy
-Palautusjauheet ja vitamiini/hivenainelisät

Selkä ja ojentajat

Ylätalja suora tk leveä mo: 3-5×15
Ylätalja suora tk fatbar kapea vo: 3-5×15-12
Ylätalja puolleveä hammer: 3-5×15-10
Ylätalja H-kahvalla seisten: 3-5×16-7
Ylätalja köydellä penkillä istuen: 3-5×16-8
Alatalja z-tk kapea vo: 3-5×15-7
Alatalja z-tk leveä mo: 3-5×16-5
Alatalja V-kahvalla: 3-5×15-5
Alatalja D-kahvalla yk: 3-5×17-5
Polvien alta veto smith: 4×17-7 50-70kg
Selänojennus: 3×5-1 op

Pushdown köydellä: 4×15-7
Kapea penkki smith: 4×17-8
Ranskis nt yk kp: 3×15-7
Dippi koneessa istuen: 3×12-5
Kapea penkki vv-koneessa: 3×13-6
Pushdown suora tk fatbar: 3-4×13-6

+kävelyt

Vastaa