20.-21.11.2015

Viikkoa alkaa olla lopuillaan ja 21 treeniä takana. 16 aerobista ja 5 punttia. Huomenna lepi salista. Kelit alkaa olla taas kohdallaan. Loska alkaa pikkuhiljaa valtaamaan tiet ja pakkaset paukkua. Siitäkös vain vallan villiintyy. Mitä surkeampi sää on sitä suurempi on haaste. Antaa tulla vaan sitä peilikirkasta jäätä pitkin poikin ja semmosta piiskaavaa kipua naamaan aiheuttavaa lumituiskua.

Jalat jaettu jälleen kerran kahteen osaan. Kivaa vaihtelua välillä. Jännä tapa tehdä lihaksia fiiliksellä. Reidenkoukistuksessa oikein hitaasti tekemällä saa 40 kilolla saa takareidet mehusteltua failureen asti. Vastaavasti jos painoa laittaa tuplat tai jopa triplat, niin toistomäärä on täsmälleen sama, mutta tuntuma on poissa. Tai jos latoo hackin täyteen painoja ja tekee suoran sarjan 9 toiston verran jokaisen toiston pausettamalla ylhäällä vs. jos teet vaikka 3 megahidasta toistoa jonka jälkeen kolme nopeaa ja sen jälkeen taas kolme hidasta niin etureidet huutaa kuorossa hoosiannaa. Its not what you do, its how you do it.

Tavoitteena tommosissa on aina se, että jos tehdää takareisiä, niin etureidet ei oo ikinä kipeet ja vastaavasti jos etureisiä, niin takareidet ei saa juuri ollenkaan hittiä (jos tehdään kumpiakin, niin sitten joka paikka on turtana). Tämä taas vaatii oikeita työstökulmia oikeilla laitteilla. Äärimmäisen kapeita jalka-asentoja ja jalkojen laittamista jalkalevyjen ala-osaan etureisille ja sen verran suuria polvikulmia ja polvien työntämistä eteen, että kantapäät irtoaa maasta niin että heilahtaa. Ja kantapäiden korottamista todella suurilla korotuksilla lattiasta sekä kyykkykengillä, että puupaloilla, bitumimatoilla levypainoilla jne. Vastuskuminauhoilla saa tuota reiden “loppuojennusta” paljon rankemmaksi, mitä pelkällä painolla tehtäessä. Smith, hack ja prässi. Niissä toimii.

Vastaavasti on takareisille jalka-asentojen hakemista jalkalevyjen yläosaan ja vajaampia liikeratoja ylä-asennossa jossa takareidet ei enää tunnu kovinkaan paljon työskentelevän ja etureisien eliminointia pois liikkeistä. Kyllä sen tätä nykyä suht hyvin tuntee, että missä kulmassa mikäkin lihas työstää painoa ja missä kohtaa aivan väärät lihat. Näitä systeemeitä kun joillekin koittaa selittää, niin siinä on monella huuli pyöreänä. Ne ovat kuitenkin äärimmäisen tehokkaita keinoja kinttujen kasvatukseen. Ei oo eka kerta kun näitä jauhan, mutta kertaus on opintojen äiti.

Takareidet

Reidenkoukistukset istuen: 4×15-8 40kg
Sjmv kp: 4×15-8 28,5kg
Jalkaprässi tr jly pinnoilta: 4×15-8 195kg
Hack-kyykky tr jly: 4×15-8 50-90kg
Jalkaprässi 1 jalka: 4×15-8 70kg
Reidenkoukistus seisten 1 jalka: 4×15-8 15kg
Smith-kyykky tr: 4×15-8 30-70kg

+kävelyt ja pyöräilyt

Pohkeet ja etureidet

Pohkeet seisten: 2 tsarjaa 30-35 120-30
Pohkeet jalkaprässissä: 2 rpsarjaa 20-25 155kg
Pohkeet istuen: 2 rpsarjaa 20-25 50kg +pt

Reidenojennukset istuen 2 jalkaa: 2 rpsarjaa 25-30
Jalkaprässi kapea: 2 rpsarjaa 25-30 155kg
Hack-kyykky Platz: 2 rpsarjaa 20-25 50kg
Smith-kyykky kapea: 2 rpsarjaa 20-25 40kg +2x vastuskuminauhat
Reidenojennus 1 jalka: 2 rpsarjaa 20-25 25kg
Jalkaprässi kapea “loppuojennus”: 2 rpsarjaa 20-25 155kg +2x vastuskuminauhat

+kävelyt ja pyöräilyt

Mitäs muuta tässä sen kummempaa. Vanhaksi alkaa tulemaan kun vuorokausirytmit on niin, että viideltä ylös ja illalla ollaan jo ysiltä pedissä. Jos jotain oon oppinu tässä vuosien varrella, niin jokseenkin paremman säännöllisen unirytmin. Opiskeluaikana sitä helposti helposti valvoi yöt ja nukkui päivät. Tekee unelle aikaa ja rauhoittaa iltoja paremman yön takia. Edelleen ressi ja murheet vie yöunet koska vaan, sehän on selvä. Tuskin tulee aivan heti muuttumaan. Mikä helvetti siinä on, että aina kun joku asia oikein vaivaa, niin sama nauha vetää ikuisella toistolla uudestaan ja uudestaan. Kuuluu kai asiaan.

7-8h menee aika mukavasti jos unenlaatu on hyvää. 6h satunnaisesti. Kaikki alle 6h syö jo miestä. Varsinkin jos se toistuu usein. Kerta sinne tänne ei vielä laivaa kaada. Joskus kyllä on käynyt niinkin, että oon vetäny 5-6 h unta kuulaan ja aamulla on niin virkistäytynyt olo, että ihan kuin olisi nukkunut sata vuotta putkeen. Ja joskus on nukuttu 14h ja olo on yhtä väsynyt herätessä, kuin nukkumaan mennessä. Liikaa eikä liian vähän oo hyvä. Jossain siinä keskivaiheilla on passeli. Muisti alkaa itellä pätkiä liikaa, jos on kovin väsynä. Päiväunia en oo nukkunu aikoihin, koska jos nukkuu yöllä riittävästi niin päivällä ei tarvitse unta. Jos yöllä nukkuu liian vähän niin päivällä pääkoppa alkaa vaatia lisäveroja. Lomalla on sit eri asia, kun ei tarvi noudattaa mitään sen suurempaa rytmiä.

Ja joo voi sitä vetää vaikka 3h yötä unta yössä viikkokaupalla ja porskuttaa menemään kuin kone, mutta jossain vaiheessa kone piiputtaa ja tulee sitten rankempi stoppi. Varsinkin jos liikkaa paljon ja touhuaa päivät kaikkea, niin pakko se on palautua yöllä kunnolla. Muistan edelleenkin sen, kun vanhassa koulussa koulukaveri oli valvonut öitä ja nukkunut vain muutamaa tuntia yössä ja valvonut tietokoneella. Meni sitten keskiviikkoiltana koulupäivän jälkeen nukkumaan ja heräs seuraavan kerran vasta perjantaiaamuna kun äiti tuli herättämään. Herätessä olot oli kuulemma lievästi sekavat, koska ei ymmärtänyt herätessä puhetta ollenkaan.

Ja asiasta kukkaruukkuun:

Viimeinen valinta Avastin valikossa. Ei huono.

 

Vastaa