11.-13.1.2016

Kintut jaoin tällä kertaa kahteen osaan, koska kaks edellistä treeniä veti pääkopan sen verran ulapalle, ettei tuon enempää kyenny tuolla kertaa. Päivä lepoa väliin ja takasin takareisien ja pohkeiden pariin.

Yritin pitkästä aikaa kuvata videolle miten etureisien työstäminen omalla kohdalla toimii parhaiten. Elikkä se menee aikalailla tommosella kantapääirroituksena ja niin, että polvet menevät reilusti varpaiden yli missä tahansa kyykky/hack/prässi-systeemeissä. Omat välitykset ei jotenkin sovellu normaaliin kyykkäämiseen/prässäämiseen/hackaamiseen niin, että hommaa työstettäisiin etureisillä täydellä liikeradalla pohkeet takareisiin kiinni ilman, että kantapäät irtois levystä/lattiasta, vaan kyllä ne suht vahvat takareidet ja sisäreidet ottaa sitä kuormaa väkisin vastaan teki sitten mitä vaan. Tosa pätkässä on tällä kertaa pelkästään hitaita toistoja, mutta sama homma toimii pumppaustoistoissakin.

Tiedän, että kyllä kyykyssäkin/hackissa/prässissä periaatteessa saa jyrkät polvikulmat tehtyä kantapäiden ollessa “jalustassa”, mutta ainakin omalla kohdalla se vaatii suht leveää jalka-asentoa ja kyykkäämistä jalkojen väliin (jos selän meinaa pitää suorassa), tai jalkojen sijoittamista jalkalevyllä ylöspäin, jolloin kropan mittasuhteita peilistä seuraamalla sekä tuntemuksia tunnustellessa kaikki kääntyy taas yleisvoima- tai takareisiliikkeeksi. Näin olleen oonkin jättäny normaalit tai leveä-asentoiset kyykyt/prässit/hackit sun muut kyykkyliikettä matkivat liikkeet takareisille tehtäväksi tai sitten semmoiseksi “yleisliikkeeksi”. Sen takia onkin monesti hyvä, että jos prässin vieressä sivulla sattuu olemaan peili, josta näkee kuinka syvälle mennään. Jos etureisissä ei ole enää mitään tuntua polttojen takia ja peiliä ei ole, niin vaikeahan se on tietää jalkojen ollessa tunnottomat, että mikä liikerata on käytössä.

”Alas ruoska! Hevonen ei tarvitse sitä.”

Siitäpä sitten viisaana miehenä aikani mietin ja päätin, että jos etureiskoja meinaan kohdistetusti kiusata, niin ei kai niiden kantapäiden tarvitsekaan olla kiinni missään tukevalla alustalla koko liikeradan ajan vaan antaa irrota jos on irrotakseen. Tai sitten vastaavasti nostaa kantapäitä reilummin ylemmäs bitumimatolla, levypainoilla tai lankun avulla. Samoin tota persettä ja koko kroppaa pitää nostaa ylöspäin selkälevyä pitkin pois prässin “kuopasta”, laskea selkälevyä kulmaltaan mahdollisumman loivaksi ja laittaa jalat lähes yhteen. Ja muistaa käyttää sitä kontrollia tekniikan suhteen, ettei hirmuisesti pomputella polvien varassa jos meinaa jatkossakin pitää polvet ehjinä. Hitaita toistoja, nopeita toistoja, toistoja stopeilla, negatiivisia jne. kaikki käy.

Mietin myös, että jos jalkaprässi normaalilla jalka-asennolla menee syvälle mennessä tuntuu enemmän takareisissä, niin leikkaan liikkeestä koko alaliikeradan pois ja veivaan pelkkää vajaata liikerataa yläasennosta puoleenväliin. Laskee kelkkaa vaan siihe pisteeseen asti, kunnes etureisien jännitys häviää ja takareidet alkaa ottamaan liikaa duunia. Näyttää päällepäin egoilulta ja vajaalta nylpytykseltä, koska sarjapainot nousee korkealla, mutta tuntuu mahtavasti etureisissä.

Samoin toi lopun smith-viritelmä näyttää hassulta, mutta kun polvia työnnetään eteen, pidetään lantio takana ja viritellään smithin tankoon sivuille vielä kuminauhat, niin jo ne vaikeuttavat mukavasti etureisien duunia ylösnoustessa. Tätä samaa oon kirjoitellu aikapäiviä sit monessa postissa, mut tuota kuminauhan vastuskäyrää ei voi liikaa hehkuttaa siinä tilanteessa kun reisiä alkaa suoristua. Vastus kasvaa yläasennossa kuminauhojen kanssa todella lujasti. Ei ole pelkkää nivelkannatusta.

Vanha kuva. Otetaan ens kesänä vastas uus kuva, niin näkee onko kehitystä tullut vai nou.

Tohon aikaisempaan julisteeseen liittyen; kattelin tuossa eilen muutamia dokkareita youtubesta. Varsin mielenkiintoisia. Maailman historian havinaa menneiltä vuosilta. Kovaa touhua ollu ennen. Video kertoo kaiken.

Etureidet

Reidenojennukset istuen 2 jalkaa: 5×8 40-120kg
Jalkaprässi vv-kone kapea: 5×8 120-280kg
Smith-etukyykky kapea: 4×8 30-60kg +2x vastuskuminauhat
Hack-kyykky kapea: 4×8 50-110kg +pt
Reidenojennus istuen 1 jalka: 2 rpsarjaa 12-15 30kg

1. Aamu – Takareidet ja pohkeet

Reidenkoukistukset istuen: 5×8 40-80kg
Sjmv kp: 4×8-6 30-50kg +stopeilla pohjissa
Jalkaprässi leveä vv-kone: 7×8-6 160-410kg +pt n
Jalkaprässi kelkka pohjista kuoletuksella: 5×8-6 195-325kg +pt n
Jalkaprässi 1 jalka: 4×8-6 55-115kg +pt n

Pohkeet seisten smith: 4×8-6 60-180kg

2. Ilta – Etureidet

Reidenojennukset: 6×8 40-140kg
Jalkaprässi kapea jalat yhdessä: 155-285kg +2x vastuskuminauhat
Hack-kyykky: 5×8 70-130kg +2x vastuskuminauhat
Smith-etukyykky: 1 psarja 30-35 30-70-30kg
Reidenojennukset: 1 tsarja 45-50 140-120-100-80-60-40-20kg

+kävelyt ja pyöräilyt

 

Vastaa