14.1.2016

longroad

Päivät on menny ruokapuolen osalta paastotessa aina edellisestä yöstä pitkälle seuraavaan päivään. Kyseessä on vanha kikka. joka tuli takasin käyttöön. Ainakin tällä erää. Energiankulutus laski olennaisesti jokin aikaa sitten, jotenka nälkäkään ei enää niin kova. Tästä johtuen aamuisin ei ruokakaan tohdi oikein maistua, joten kaikki treenit touhuan tyhjällä vatsalla ja odottelen nälkää aina niin kauan, kunnes se tulee. Siitä pisteestä eteenpäin alkaa normaali ruuan nassuttamisen kiertokulku pitkälle iltaa.

Aminohappolitkut ja palkkarit on toki messissä ettei lihakset aivan kokonaan kuihdu pois, mutta kiinteää ruokaa ei tule suusta alas, kuin vasta jossain iltapäivällä. 4-6 ateriaa tulee per päivä. Riippuen vähän kaikesta. Juomat siihen päälle. Tällä hetkellä aikahaarukka aterioiden nauttimiseen on reilusti pienempi. Monia vuosia sit mietin, että mikä tässä on ku aamulla ei ruoka maita. Väkisin en enää tykkää syyä ja nesteruokia ei oikein maita litkiä ellei vettä ja kahvia lasketa. Siitä sit nopea päättely: ole syömättä niin kauan aikaa kun voit ja syö sitten vasta kun on helvetinmoinen nälkä. Sen jälkeen kun nälkää on kerätty pitkän aikaa, niin se ruokakin maittaa siitä eteenpäin kovalla tahdilla todella lyhkäsilläkin ruokaluväleillä. Homma ei mee väkisin vääntämiseksi ja pakkosyötöksi. Vaihdan sitten toiseen systeemin kunhan siihen tulee tarvetta. Tilanteen mukaan mennään. Oliskohan näistäki joskus turistu. Ei muista enää. Vanhaks käypi. Se on tää varhaisdementia.

Nyt on hyvää aikaa rääkätä ittiään ottaa tästä ajasta ja kehityksestä kaikki irti. Tämä tuskin tulee vanhojen merkkien perusteella olemaan mikään pysyvä olotila. Tuplatreenit jatkuu. Neljät kävelylenkit päivää kohti. Just sen verran, että salille ja takas. Ehkä jossain välissä käy kaupungilla kahvilla tai kavereilla kylässä. Toinen setti oli aamulla raskaammin toistohaarukassa 6-10. Välillä käyttiin syömässä, nukkumassa, saunomassa, rentoutumassa ja illalla oli samoille lihaksille toinen setti. Päivän mittaan kipeytyneitä lihaksia on hyvä pumpata uudestaa eristävästi pitkillä toistoilla ja vielä kevyemmillä painoilla.

Siitä lisää opiskeltavaa. Hyvää pientä iltalukemista.

Mä oon viimeaikoina katellu kellosta noita sarjojen välisiä taukoja ja täytyy kyllä edelleen todeta, että ei ne kovin pitkiä ole, vaikka treeni olis millanen. Yksin touhutessa tommosta 15-25 sekuntin luokkaa. Ei siis ihme, että raudat pieniä, kun sarjaa tulee sarjan perään suht nopealla syötöllä. Liikkeetkin vaihtuu suoraan lennosta. Se jotenkin tuo parempaa tuntumaa lihaksiin, kun tauot on pienemmät. Tuntuu muuten siltä, että liikaa aikaa istuskellessa. Lihakset väsyy enempi lyhkäsen lepotauon takia eikä niinkään kovasta sarjapainosta johtuen. Toisaalta sarjapainot pysyy mukavan pienenä, eikä niveliin koske. Se lienee kai alitajunnassa jonkinlainen tarkoituskin.

Ainoa oire, joka on pitkän aikaan haitannu tekemistä on leuanvetojen ja raskaiden hauiskääntöjen tuottama rasitusjomotus kyynerpään alueella. Tätä oon ratkonu kylmägeelillä ja himmailemalla hauisten tekoa selän kanssa ja tekemällä ne jossain muussa välissä. Mutta se leuanveto….se pelkästään on kyllä pahin mitä on. Ei edes kulmasoutu vastaotteella edestä alaviistosta iske niin kovaa jomotusta verrattuna ylhäältä tulevaan vastaotevetoon. Jännä. Sen takia tuleekin tehtyä kyseistä liikettä vain silloin tällöin.

Mihinkään muualle ei satu ja se on kait suurin plussa. Koitan muutenkin vältellä kaikkia semmosia liikkeitä, jotka aiheuttavat kipua ja tuntuvat väärissä paikoissa. Eihän siinä ole mitään käytännön järkeä romuttaa kroppa eka katkipoikki teho-osastolle ja sitten sen jälkeen yrittää sätkiä siitä eteenpäin paskaksi menneillä paikoilla. Yllättävän kivutonta tää nykyjumppa on verrattuna treenivuosiin. Pidetään se tämmöisenä jatkossakin.

1. Aamupäivä – Rinta, ojentajat ja hauikset

Vinopenkki tk: 4×8-6 50-75kg
Vinopenkki kp: 4×8-6 23,5-36kg
Tasapenkki tk: 4×8-6 50-80kg
Tasapenkki kp: 4×8-6 26-36kg

Pushdown köydellä: 4×8-6
Kapea penkki smith: 4×8-6 40-65kg
Dippi istuen koneessa: 4×8-6
Ranskis nt istuen scott kp kk: 4×8-6 11-12,5kg

Hauiskääntö taljassa suora tk: 4×10-8
Hauiskääntö kp vt: 4×8-6 6-12,5kg
Hauiskääntö scott suora tk: 4×8-6 20kg
Hauiskääntö hammer ya: 4×8-6 6-12,5kg

+kävelyt

2. Ilta – Rinta, ojentajat ja hauikset

Pecdeck: 4×20-14
Tasapenkki smith: 4×20-14
Vinopenkki vv-kone: 4×20-14
Vinopenkkiflyesit r-taljassa D-kahvoilla: 4×20-14

Pushdown nahkaremmillä hammer: 4×20-14
Pushdown tangolla: 4×20-14

Hauiskääntö taljassa scott suora tk: 4×20-14
Hauiskääntö kp ya sv: 4×20-14

+kävelyt

Vastaa