28.-31.5.2016

dear

En oo enää pitkään aikaan merkannu sarjapainoja ylös, alas tai ympäri, koska ei niillä tunnu olevan sen suurempaa merkitystä kokonaisuuden kannalta. Oli painot suhteellisen isot tai pienet tai sarjat lyhkäsiä tai pitkiä, tai tauot pitkiä tai lyhkäsiä, niin kaikin tavoin sillä kertaa väsytetty/supistettu/venytetty lihas/lihakset on hyvin ja riittävästi työstetty.

Tuntuu siltä, että tätä nykyään lihasta pystyy vetämään finaaliin todella pienillä painoilla eikä raudat edes kasva kovin suuriksi sitten mitenkään. Jokunen vuos sitte tein vaikkapa kulmasoutua jollain 160 kilolla, mutta nyt ei puhettakaan, että pystyisi samaan. Samoin menneinä vuosina suht paperia olleet kässärit välimaastossa 45-55 kiloa olivat aivan paperia, mutta nyt joku aika sitten kun kokeilin ottaa sarjaa 50 kilolla niin jo perkele painoi. Samoin muistan joskus ku hackissa väänsin sarjaa jollain +190 kilolla 16 toiston verran, niin nyt hyvä ku jossain alle satkussa pyörii sarjapainot. Noita esimerkkejä olis varmaa loputtomasti, mutta tuosta saa idean.

 

Se alkaa vanhuus vissiin tulla, kun ei enää jaksa ja voimat tippuu. Mut eihän tää ookkaan voimalaji. Omalla kohdalla tämä ei ole suorituskykylaji. Sillä on hyvä perustella voimien laskua jos jollain. 😉 Tätä nykyä onkin todella vaikea rikkoa menneiden vuosien sarjapainoja. Ykkösillä ei niin väliä, kun niillä rikkoo kumminkin paikat.  Osa “tuloksista” on tehty kuitenkin yli 10 vuotta sitten. On pakko kuunnella niveliä ja jänteitä jatkuvasti ettei runno liian suurilla romuilla ja paineet pysyy koko oikeilla lihaksilla. En mä enää nää järkeä runnoa mitään liikettä yli omien voimavarojen tai murtamalla tekniikkaa. Kyllä sen tätä nykyä tuntee, missä vaiheessa menee se piste kun tekniikka murtuu ja joku paikka vinksahtaa vinoon kohdelihasten hyytyessä muiden lihasten ottaessa rasitusta. Se on jännä tunne kun saa veivattua vaikkapa kässäri/tanko ja vino/tasapenkkipunnerruksilla rintalihakset poltteisiin asti.

Kunto verrattuna takavuosien kuntoon on kuitenkin huomattavasti rasvattomampi ja tiiviimpi. Ei ole sitä höttöä niin paljoa päällä kannettavaksi. Samoin olo itsensä kanssa on myös huomattavasti helpompi. On helpompi hengittää, liikkua ja olla. Yleisesti virkeämpi olo eikä jatkuvasti väsytä. Painoindeksiäkin joskus iät ajat sitte kattelin ja ei edes koko taulukko riittäny moisen lukemaan. Olisko ollu jotain 44 tai vastaavaa. Sieltä hivenen tultu alemmas. Tosin jos kantaa raskastekoisia lihaksia, niin kyllähän ne aina jotain painaa. Enemmän kumminkin kuin läskimassa. Ja luonnollisesti jos lihas kasvaa, niin painokin kasvaa. Rasvamassa elää siinä mukana sitten syömisten mukaan. Vaikea kuvitella, että jauhais vuosia salilla ja paino olis edelleen lähtöasetelmissa. Just nyt ku muistelin, niin salitreenejä aloittaessa monta vuotta sitten lähtöpaino oli jotakuinkin 60 kilon luokkaa. Sieltä tultu hivenen vastaavasti ylemmäs. No mut ei tää taival tähän lopu joten jatketaan junttaamista normaaliin tapaan.

Pääkoppa reagoi unien suhteen aika rankasti tuohon valoisuuteen. Ei oo hetkeen ollu varsinaisia pimennysverhoja ja aamujen valostuessa heräilee jo siinä kellon viiden korvilla vaikka ei aina olis niin tarviskaan. Ennen mulla oli ja kyllä sen heti huomas, että uni oli paljon sikeämpää kun ei ikkunoiden läpi tullut sitäkään vähää valoa läpi ja huone oli täysin säkkipimeä. Vastaavasti vähemmilläkin unilla tuntuu jaksavan tän kesäajan, mutta talvella se ei onnistu, kun on koko ajan synkkää ja pimeää. Jatkuva liikunta tosin piristää ja virkistää oli se vuodenaika sitten mitä vaan. Jos vaan on ja möllöttää, niin jo ihme jos ei masennu. Pitää pitää itsensä jatkuvasti aktiivisena, niin ei kerkee tylsistyä.

Duunissa mun ruokaviritysten suhteen on ollu aina aivan käsittämätön sirkus päällä. Joka päivä. Tuntuu välillä siltä, että aivan sama mitä tekee, niin se herättää ihmetystä kanssaihmisissä. On se ympäristö mikä tahansa, niin joka kerta sama juttu. Poikkeavat tavat herättävät ihmetystä. Fakta on vaan se, että ei tällä liikuntatahdilla pärjää millään kahvi+tupakka -kombolla kovin pitkälle. Noh, sen se vaatii jos meinaa näissä hommissa parantaa jotain tai saada jotain aikaa.

Huomenna viihdoin taas lepoa. Olot sen verran finaalissa.

Rinta ja hauikset

Vinopenkkiflyesit D-kahvoilla: 3×15-10
Vinopenkki smith: 3×15-10
Vinopenkki vv-kone: 3×15-7
Alavinopenkki smith: 3×15-10

Hauiskääntö kp vt: 4×15-8
Hauiskääntö z-tk leveä: 4×15-8
Hauiskääntö scott z-tk kapea: 4 rpsarjaa 15-8
Hauiskääntö hammer yk kp kesk. scott: 4×15-8 +pt

+kävelyt ja pyöräilyt

 

Ojentajat ja hauikset

Hauiskääntö taljassa suora tk: 4×20-12 +1 tsarja 15-20
Hauiskääntö kp vt + ya: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Hauiskääntö scott narulla hammer: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Hauiskääntö hammer kp vt +ya: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Hauiskääntö yk kp kesk.: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Hauiskääntö suora tk mo: paljon sarjoja ja loppuun tiputus

Pushdown z-tk: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Dippi istuen koneessa: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Pushdown suora tk fatbar ylätaljassa paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Ranskis nt kp kk istuen scott: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Käsipaino-ojennus nt yk kp: paljon sarjoja ja loppuun tiputus
Pushdown köydellä: paljon sarjoja ja loppuun tiputus

+kävelyt ja pyöräilyt

Rinta

Vinopenkki vv-kone 1 tsarja 12-15
Vinopenkki smith pinnoilta stopeilla pohjassa: 1 tsarja 15-20
Alavinopenkki smith: 2 rpsarjaa 12-15
Tasapenkki kp: 2 tsarjaa 12-15
R-talja flyesit D-kahvoilla etualaviistoon: 1 tsarja 15-20

+kävelyt ja pyöräilyt

 Selkä

T-kulmasoutu suora tk kapea vo: 1 tsarja 12-15
Kulmasoutu tk leveä mo: 1 tsarja 12-15
T-kulmasoutu H-kahvalla: 1 tsarja 12-15
Räkkiveto polvista: 1 tsarja 12-15
Käsipainosoutu yk kp vo: 1 tsarja 12-15
Alatalja puolleveä hammer:
Ylätalja V-kahvalla: 1 tsarja 12-15
Ylätalja suora tk leveä mo: 1 rpsarja 10-12
Ylätalja suora tk leveä mo nt: 1 rpsarja 10-12
Ylätalja z-tk kapea vo: 1 rpsarja 8-10
Olankohautukset smith: 1 tsarja 12-15

+kävelyt ja pyöräilyt

Vastaa