14.9-1.10.2016

img_7190

Semikokonen kirurginen operaatio on nyt takana. Tämä ei ole liikunnasta tai loukkaantumisesta johtuvaa seurausta. Tikkejä siellä tikkejä täällä. Antibiootteja nassuun. Noin pari viikkoa oon nyt tällä hetkellä ottanu salista huilia. Sairaslomaa pukkaa vielä usean päivän ajan. Lopullinen päätös tuli lähitulevaisuuden suhteen. Viikkoon ei saa tehdä mitään liikuntaa liittyvää lukuunottamatta kävelyä tai kevyttä fillarointia. Saunoakaan ei voi. Kaikkea urheilua ja fyysistä raskasta rasitusta tulee välttää kahden viikon ajan. Nyyh. Kun arpikudosta muodostuu, niin luonnollisestikaan tiettyjä paikkoja ei saa liikutella. Lopullinen paraneminen tapahtuu puolen vuoden kuluessa ja kuntoutusjakso kestää vähintään myös saman verran. Jalkoja voi veivata todella eristetysti koneissa ja laitteissa. Vasta kuukauden päästä voikin sitte vasta treenata salilla niinkuin aikuisten oikeasti, mutta silti varovasti aloitellen. Ajattelin kuitenkin veivata käsiä suht varovasti.

Mä oon muutamaan otteeseen ottanu tämmösen kuntoutusjakson ennenkin. Vaatii todellista miettimistä, että voi rasittaa oikeita lihaksia rasittamatta ei-haluttuja lihaksia. Reiden kanssa oli ensimmäinen nollasta sataan -jakso, joka meni ohi parissa kuukaudessa. Siinä suht nöyränä aloittelin työntelemään pelkkää prässin ja hackin kelkkaa ylös ja alas ilman painoja. Ajan kanssa kivut hävisivät ja painot nousivat.

Toinen setti kävi olkapään repeämän/revähtymän kanssa. Tämä jakso kestikin noin yli puoli vuotta. Molemmilla kerroilla suunnittelin ja tein treenit niin, että aloitin omatoimisen kuntouttamisen välittömästi lääkärin määräämän pakollisen levon jälkeen. Mun mielestä on parempi aloittaa aktiivinen toiminta heti kun pystyy. Sen sijaan, että makaa vaan kotona, toivoo parempaa ja on tekemättä mitään. Onnistuin omasta mielestäni varsin hyvin kummallakin kerralla. Rinnalle piti aluksi keksiä oikeita kulmia, jotta olkapäähän ei satu. Samoin liikeratoja piti rajottaa todella rajusti. Syvät alaslaskut olivat ehdoton nounou. Samoin piti keksiä liikeradan mekaanisia rajottimia ettei esim. tanko pääse tulemaan vahingossakaan liian syvälle, vaan stoppaa juuri ennen kipupistettä.

Ei ihmistä ole tehty vaan makoilemaan ja olemaan. Nooh. Otetaan sitte rennosti vaan. Tässä tulee varmasti sitä hermostollista lepoa varsin riittävästi. Kyllä se tästä alkaa elämä rullaamaan. Paino on laskenut vain hieman (edelleen toivottua). Aamupaino on tällä hetkellä 111 kiloa. Luonnollisestikin olen kulutuksen ja liikunnan laskun johdosta tiputtanut ruokamääriäkin reilusti alemmaksi. Hiilareita oon napsittu urakalla alemmas ja proteiinipitoista kasvispainotteista ruokaa tulee nassuteltua.

Oon vähän funtsinu myös sellaista, että luovun punaisesta lihasta lähes kokonaan. Arjessa otan lähes kaiken pois ja sitten jos oon sukulaisilla tai jossain kylässä tai teen muuten vaan pienen poikkeuksen, niin sallin sen/ne itselleni. Huomasin, että omien ruokien ylläpito ei ole kannattavaa missään kylässä/vierailla/sukulaisilla jne, koska siitä alkaa vaan kauhea vääntö ja ihmettely. Parempi vetää muutama päivä poikkeuksena ja sitten palata normaaliin ruotuun omien safkaviritelmien pariin.

On muutenkin aika pienentää nimenomaan punaisen lihankulutusta tästä nykyisestä. On parempi siirtyä enempi kala/kana/kalkkuna -linjalle. Koska energiankulutus on ollut kovaa, niin ruokamäärätkin ovat olleet kovia. Näin olleen parhaina päivinä on mennyt jopa 2x400g kanaa ja 2x400g jauhelihaa, plus kaikki leikkeleet ja lounaspöydät sun muut päälle. Viikossa tuo tekee punaista lihaa minimissään 5,6 kiloa ja siitä tietenkin ylöspäin noin seitsemään kiloon. Pitemmässä juoksussa tuo alkaa suurilla määrillä jo tekemään vaikutusta.

triumph

Pitkästä aikaa tuli pusattua uutta biisiä. Nykyään tämä musanteko vaatii niin pirusti aikaa eikä sitä aikaa meinaa arjessa oikein löytyä niin paljon kuin “pitäisi”. 😀 Biisi alkaa aina jostain tyhjästä ja jatkan sitä lähes päivittäin (vapaa-ajalla) kellonajasta riippumatta. Tunti siellä ja tunti täällä. Hitaasti valmistuen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283799624″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Vastaa